V vrhnjem nadstropju Torre Solaria, najvišje večstanovanjske zgradbe v Italiji, je Studio Marco Piva dobil nalogo, da opremi stanovanje za lastnika iz tujine, ki je potreboval dom za občasno bivanje v Milanu.

Prvotna zasnova 240 kvadratnih metrov velikega stanovanja je bila spremenjena tako, da zdaj ustreza estetskim zahtevam in potrebam novega lastnika. Kjer je bilo mogoče, so porušili predelne stene in vgradili večja okna, s čimer so v prostor spustili več svetlobe in poskrbeli za boljšo pretočnost. Stanovanje je postalo tudi bolj dinamično in povezano s 75 kvadratnih metrov veliko teraso.  

Nadalje so dvema obstoječima spalnicama spremenili namembnost ter ju preoblikovali v studio in telovadnico, medtem ko je tretja ostala za goste. Oblikovali so ločena okolja za delo, prosti čas in sprostitev (slednje vključuje namestitev japonske kadi), vse skupaj pa zapakirali v slog, ki je nekakšna mešanica tradicionalnega in modernega, podkrepljen z značajem lastnika.   

Njegova želja so bile čiste linije in eleganca, ambient, ki ga zaznamujejo teksture, detajli, mehke barve in prefinjeni kontrasti. Pohištvo uglednih italijanskih podjetij je seveda oblikovano po meri, za unikatnost pa poskrbijo še umetniška dela, ki se lepo vklopijo v celotno zgodbo notranje opreme.  

Arhitektura: Studio Marco Piva

Fotografije: Andrea Martiradonna