Vam ni všeč misel, da bi že tako majhne sobe v stanovanju še dodatno pregrajevali? Kljub temu pa povsem odprt prostor tudi ni dobra možnost? Ta problem lahko rešite z vgradnjo steklenih sten, vrat ali pregrad, ki vizualno odprejo prostor, kljub temu pa poskrbijo za potrebno intimnost. Steklene stene lahko vključite v različne dele stanovanja, njihova prednost pred pravo steno pa je prepuščanje več svetlobe, eleganca in industrijski šarm, ki ga prinesejo s seboj.

S steklom lahko razdelite prostore ne da bi porušili njihovo kontinuiteto. Da bi se izognili nezgodam z »nevidnimi« stenami ali vrati, pa si dodatno omislite še zavese ali drugo obliko zastora, ki poskrbi tudi za zasebnost, če jo potrebujete. Ali pa vgradite steklo različnih barv.

Monotonijo velike steklene površine lahko razbijete z uokvirjeno stekleno strukturo z več pravokotnimi polji. Steklena okna in vrata delujejo zelo elegantno in moderno.

Ustvarite maksimalno iluzijo prostornosti s stekleno steno, ki je izvedena od stropa do tal. Rezultat bo zasebnost tam, kjer jo potrebujete, ne da bi v resnici ločili prostore.

Če bi steklo radi vključili v svoj dom samo kot okrasni element, se odločite le za delno stekleno pregrado, ki ne sega od stropa do tal. To je pogosta rešitev za stopnišča ali razmejevanje kuhinje od jedilnice, saj loči prostore, istočasno pa zadrži nekaj povezanosti in dobro preglednost med njimi.

Zunanjo opečnato steno zamenjajte s stekleno. Tako omogočite sončni svetlobi, da v polni meri prodre v interjer in si odprete pogled v naravo.  

Kopalnica s stekleno tuš kabino ali pregrado ni novost, je pa tako elegantna, da se je nikakor ne naveličate. Če vas skrbi pomanjkanje zasebnosti, razmislite o motnem steklu.

Namesto da garderobne omare, police ali kuhinjske elemente zaprete z lesenimi paneli, raje izberite steklene. Na ta način lahko na ogled postavite tudi svojo kolekcijo knjig, vin ali drugih predmetov.

Fotografije: Pinterest