Francoske Alpe so sinonim neokrnjene narave ter dobrega počutja v objemu dreves, gora in pozimi snega. Če si zaželimo miru, so verjetno ena najboljših destinacij, čeprav privlačijo mnoge turiste. Hiša, ki jo predstavljamo, tej pokrajini nikakor ne dela krivice. Je udobna, opremljena v klasično-modernem slogu in radodarna z neverjetnimi razgledi.

Dnevna soba je najmanjši prostor v hiši, saj želi ustvariti izkušnjo topline in udobja. V njej prevladujejo nevtralni odtenki, zemeljske barve in rastline, za sofisticiran videz pa poskrbijo geometrična zofa, kredenca in naslanjači.

Jedilnica je po drugi strani veliko večja, narejena za sprejem gostov, zelo moderna in sveža, hkrati pa luksuzna po zaslugi marmorja na stenah in tleh. Veličastna jedilna miza s svojimi elegantnimi nogami preizprašuje zakone fizike, obrobljena je z nerjavečim jeklom in obdana z udobnimi oblazinjenimi stoli, nad njo se bohoti glamurozni lestenec znamke DelightFULL.

Če jedilnica deluje svetla (tako je tudi zaradi odboja svetlobe od kamna), je kuhinja veliko temnejša, v njej prevladuje les. Izstopajo pozlačeni dodatki, kot so noge barskih stolov (oblikovalskega studia Masquespacio) in luči, zato je vsa pozornost usmerjena v detajle in v njen osnovni namen – kuhanje.

V počitniški hiši lastniki včasih preživijo samo nekaj dni, največkrat pa tudi veliko več časa, zato ne gre niti brez pisarne. Ta je multifunkcionalen prostor, ki se ga lahko uporablja za delo, vendar tudi za vse druge dejavnosti, ki zahtevajo mir in tišino, na primer branje knjig. Pisarna, ki je torej hkrati knjižnica, je opremljena z impresivno orehovo pisalno mizo z medeninastimi detajli in oblazinjenim stolom, za počitek oči pa poskrbijo velike steklene površine in pogled v naravo.

Ko se premaknemo v prvo nadstropje, naletimo na bar, ki je namenjen druženju in zabavi. V njem prevladujejo temnejši toni z zlatimi detajli tako pri osvetlitvi kot stolih. Temni marmor na tleh in stenah ima velike bele žile, ki učinkujejo prefinjeno. Tu sta tudi dva pompozna celostenska kockasta regala z LED-osvetlitvijo vsakega prekata, kjer shranjujejo in razstavljajo drage pijače.

Kaj pa prostori za počitek, boste vprašali. Ja, tudi v te smo pokukali. V drugem nadstropju je spalnica z dvema ločenima prostoroma, v prvem stoji postelja z nočno omarico, medtem ko je drugi salon opremljen z naslanjači in mizo v duhu 30. let preteklega stoletja. Lesene noge in rokonasloni se lepo kombinirajo z izbranim oblazinjenjem in vzorci, ki v to francosko gorsko domovanje prinašajo razigranost in duh art decoja.

Fotografije: Essential Home