Nakup sesalnika se zdi enostavno opravilo, a ko enkrat začnete raziskovati različne modele in njihove funkcije, se kmalu zaplete. Ponudbe je enostavno preveč in vsa se zdi dobra! Vendar je, roko na srce, v resnici le malo takšnih sesalnikov, ki izpolnijo vse vaše zahteve. Če bi radi sesali varčno, na visokem higienskem nivoji, hitro in predvsem učinkovito, je izbira jasna: potrebujete sesalnik Miele brez vrečke za prah.

Sesalniki brez vrečke za prah so inovacija v svetu sesalnikov. Mnogo ljudem se zdijo enostavnejši za uporabo, čiščenje in vzdrževanje, imajo pa še cel kup drugih prednosti.

Okolju prijazni

Kot že ime pove, tovrstni sesalniki nimajo tipične zbiralne vrečke, ki jo vstavite na notranji konec sesalne cevi, ampak so namesto tega opremljeni s plastično posodo, ki se jo prazni po potrebi in zdrži celo življenjsko dobo sesalnika. Vrečk torej ni treba dokupovati, kar pomeni prihranek časa, denarja in prijaznost do okolja.

Enostavni

Pri sesalnikih brez vrečke je že na zunaj vidno, kdaj je posodo potrebno sprazniti in to lahko storite kolikorkrat želite (čim pogosteje, tem bolje sesalnik deluje). In če po pomoti posesate kaj dragocenega ali česar ne bi smeli, lahko posodo enostavno odprete in vzamete predmet ven, medtem ko bi pri vrečki za prah morali le-to prestriči/strgati, če bi hoteli priti do želenega.

Higienični

In če vas skrbi, da so sesalniki brez vrečke manj higienični, je tudi ta skrb povsem odveč. Filtri vgrajeni v tovrstne sesalnike imajo zelo visoko sposobnost zadrževanja prahu in zajamejo 99,98 % vseh finih delcev. HEPA Lifetime filter zadrži celo 99,999 % tudi najbolj drobnih delcev, zato ima certifikat primernosti za alergike. Sesalnik Miele Blizzard CX1 je za svojo močno skupno sposobnost zadrževanja prahu prejel celo pečat kakovosti »Seal of Approval«.

Funkcije, ki se jim nočete odreči

Miele-jevi sesalniki brez vrečke pa se poleg naštetega lahko pohvalijo še z nekaterimi imenitnimi funkcijami, ki se jim zagotovo nihče ne bo želel odreči:

Tehnologija Vortex: Tehnologija Vortex ustvarja izjemno hitrost pretoka, ki presega 100 km/h, zato nudi prvovrstno učinkovitost čiščenja. Groba umazanija in fini prah se tudi ločita: groba umazanija pristane v prozorni posodi za prah, fini prah pa v ločeni posodi s filtrom za fini prah.

sesalniki miele

Enostavno praznjenje z enim klikom: Pri sesalnikih Miele je posodo za prah zelo enostavno izprazniti. Potreben je samo en pritisk na gumb in delo je opravljeno. Praznjenje je izjemno higienično, saj ni neposrednega stika s prahom, posoda pa se popolnoma izprazni in to z minimalnim vrtinčenjem prahu.

sesalniki miele

Zaščita pred pregretjem: Vsi Mielejevi talni sesalniki so zaščiteni pred pregretjem z omejevalnikom temperature. Če se zgodi, da se zračna pot zamaši – na primer če vsesate velik predmet – se motor sesalnika iz varnostnih razlogov avtomatsko izklopi. Ko odpravite motnjo in se sesalnik ohladi, lahko nadaljujete s sesanjem.

sesalniki miele

Individualna višina upravljanja za vsako telesno višino: Delo s sesalnikom Miele je tudi izredno prijetno, sploh ker ima sesalno cev teleskopsko nastavljivo. To pomeni, da jo lahko raztegnete na katero koli dolžino in se samodejno blokira. Drobni detajli, kot je gumirana površina zgornjega konca cevi, pa so tudi zelo praktični. Če cev prislonite na steno, namreč ni bojazni, da bi zdrsnila navzdol.

sesalniki miele

Delovni radij za velike površine: Kabel, toga in gibljiva sesalna cev vam skupaj zagotavljajo posebno velik delovni radij. Tako lahko udobno posesate tudi velike bivalne prostore, ne da bi morali stalno menjati vtičnice.

sesalniki miele

Sistem Park za premore med sesanjem: Če vam med sesanjem zazvoni telefon ali vas zmoti kaj drugega, vam ni treba sesalne cevi kar spustiti iz rok, da pade na tla. Talni nastavek preprosto zataknete ob strani sesalnika, tako da je sesalna cev varno nameščena in pri roki za nadaljevanje dela.

sesalniki miele

Avtomatsko samočiščenje s pomočjo senzorjev: Inovativni senzorji merijo pretok zraka v filtru za fini prah in avtomatsko aktivirajo funkcijo samočiščenja ComfortClean, kadar je to potrebno. V ta namen se aparat izklopi za približno 20 sekund. Funkcijo ComfortClean lahko aktivirate tudi ročno ter s tem zagotovite vedno enako, visoko učinkovitost čiščenja.

sesalniki miele

Ustrezen pribor za vsak primer: Talni sesalnik brez vrečke Miele Blizzard ima serijsko priložene tri kakovostne dele pribora: nastavek za oblazinjeno pohištvo in ozki nastavek sta nameščena v aparatu. Sesalni čopič je integriran na ročaju Eco Comfort ali pa je priložen posebej. Tako imate vse nastavke vedno pri roki.

sesalniki miele

Kolesca DynamicDrive: Edinstvena kolesca DynamicDrive so vrtljiva za 360°, uležajena na jekleni osi in opremljena z blažilniki udarcev. Gumirana kolesca nežno tečejo po površini, so odporna proti obrabi in zelo vzdržljiva. Prednost: izjemno okreten sesalnik, posebej lahkotno premikanje in varovanje občutljivih tal. Sesalnik Blizzard CX1 je opremljen s štirimi kolesci, ki so vrtljiva za 360°. Ta mu zagotavljajo odlično stabilnost, obenem pa fleksibilnost in lahko gibljivost v vseh smereh.

Več informacij: Miele

Fotografije: Miele