Sezona vrtnarjenja je že v polnem zamahu. Ni pomembno, ali so vaše gredice polne rož ali sadik zelenjave, to je 5 profilov na Instagramu, kjer najdete bodisi bogato zakladnico idej ali nasvete.

Vrt Obilja

Robert Špiler in Tjaša Štruc želita ljubezen do sonaravnega vrtnarjenja približati mladim, hkrati pa želita prav vsem vrtnarjem poenostaviti vrtnarjenje in jim pomagati do bogatih zelenjavnih gredic. Par spretno vrtnari že od 22. leta, ko sta na gozdni jasi vzpostavila velik vrt – Vrt Obilja.

DeliciousTale

Katja je velika ljubiteljica trajnostnega načina življenja, kar se odraža tudi skozi njeno ljubezen do vrtnarjenja. Je lastnica velikega števila dvignjenih gredic, ki jo s trudom vsako leto bogato nagradijo, v hladnejših mesecih pa vrtnarjenje preseli v rastlinjak.

Janov vrt

Jan Avsenik prisega na sonaravno pridelavo zelenjave brez prekopavanja. Po izobrazbi ekonomist pa se ni našel v številkah, temveč med gredicami vrta. Kleni Dolenjec rad deli utrinke z gredic, prav tako pa ne pozabi na uporabne nasvete za vse tiste, ki se zavedajo uničujočega pomena pesticidov in umetnih gnojil na prst in zemljo.

Cvetka Medvedka

Petra je velika poznavalka cvetja, ne le da ga kombinira v prekrasne šopke, vešča je tudi vzgoje cvetlic. »Štajerska deklina« kot rada šaljivo poimenuje sama sebe, na svojem profilu objavlja prekrasne cvetoče fotografije, ki vam bodo brez dvoma v navdih, hkrati pa vam bodo obarvale Instagram.

Jerneja Jošar

Jernejo ste, če imate vrt in vam je blizu ekološko vrtnarjenje, skoraj zagotovo spoznali skozi katero izmed njenih vrtnarskih knjig. Če vam to še ni uspelo, pa poklikajte na njen Instagram, kjer vas bo zagotovo navdušil njen zelenjave in cvetja poln vrt.