Pomlad ni le čas za uživanje v toplejšem vremenu, pač pa tudi za temeljitejše čiščenje doma. Čeprav vam to delo ne diši najbolj, mu boste kos z dobrim načrtom in pravo opremo. Poleg krpe, vode in detergenta bo vaš najzanesljivejši pomočnik sesalnik - pokončni, brezžični sesalnik Miele Triflex.

Načrt je že pol opravljenega dela

Nemogoče je, da bi celo hišo ali stanovanje temeljito očistili v enem dnevu, zato si je za lažjo organizacijo dela najbolje pripraviti načrt. Naredite si urnik pospravljanja najzahtevnejših prostorov, kot so kuhinja, kopalnica in zunanje površine (terasa, balkon), kjer se po navadi nabere največ umazanije. Napišite tudi seznam nalog, ki jih ne smete izpustiti, denimo: čiščenje odtokov, spiranje filtrov v zračnikih in sesanje prahu izpod spodnjih kuhinjskih elementov.

Proč s šaro!

Še preden začnete s čiščenjem, se znebite oblačil, čevljev, opreme in večjih pohištvenih kosov, ki so iztrošeni, pokvarjeni ali jih enostavno ne uporabljate več. Posesajte in si ponovno uredite omare, predale v domači pisarni, garažo … Odstranite tudi že prebrane časopise in revije, ki so le skladišče za nabiranje prahu in mikrobov.

S sesalnikom nad preproge in oblazinjeno pohištvo

V preprogah, odejah, blazinah, oblazinjenem pohištvu in ležiščih se zbira velika količina prahu, umazanije, pršic … Zato bo tukaj potreben temeljitejši poseg – globinsko čiščenje s sesalnikom. Sesanje prilagodite vrsti tkanine (usnje, mikrotkanina, naravna vlakna), in sicer uporabljajte nastavek z mehko ščetko, nikakor pa ne trdega in ostrega nastavka za tla, ki tkanino lahko poškoduje. Po končanem sesanju oblazinjenje obrišite še z mokro krpo.

Pokončni brezžični sesalnik je najboljši pomočnik

S sesalnikom lahko opravite kar do 90 odstotkov vsega dela, povezanega s spomladanskim čiščenjem, sploh če izberete pokončnega, lahkega in okretnega, kot je Miele Triflex. Z njim bo  čiščenje mala malica, saj nima kabla, ob katerega bi se spotikali in ki bi se med sesanjem zatikal ob pohištvo, temveč deluje na akumulatorsko baterijo, ki omogoča kar do 120 minut sesanja; v tem času lahko z omenjenim sesalnikom očistite do 250 m2 površine.

Električna krtača Multi Floor XXL je opremljena z lučko BrilliantLight. Ne bo vam ušla niti ena smet, saj posebno široka krtača z lučko optimalno pobira prah in umazanijo. Avtomatsko se prilagodi vsaki talni oblogi in hitro globinsko očisti vse površine.

Še ena velika prednost sesalnika Miele Triflex pa je ta, da omogoča kar tri načine uporabe glede na namestitev njegove enote PowerUnit. Če je nameščena zgoraj, lahko sesate območje pod pohištvom, odstranite prah s stropa sobe ali zlahka sežete pod posteljo in omaro. Kadar je nameščena spodaj, omogoča udobno sesanje zelo velikih prostorov, kot sta na primer dolga predsoba ali prostorna dnevna soba. Če imate pod mizo ali na kavču le nekaj drobtin, pa lahko enoto PowerUnit snamete in uporabite neodvisno od sesalnika in električne krtače.

Pozabite na številne čistilne pripomočke, čudežne krpe in metlice za prah. Temeljitemu spomladanskemu čiščenju boste z lahkoto kos že samo s sesalnikom Miele Triflex!

Več: Miele