Te dni mnogo razmišljamo, kako bi se zaščitili pred virusi, v zavetju doma razkužujemo kljuke in brišemo površine, a dostikrat je vse to brez učinka. Kadar virusi in alergeni lebdijo v zraku, smo pravzaprav nemočni. Kaj storiti, da sploh ne pridejo v naš dom? Najboljša zaščita je zagotovo prezračevalni sistem. Ta poskrbi za odvajanje izrabljenega zraka, dovod svežega zraka, hkrati pa s svojimi filtri zadrži vstop mikroorganizmov, prahu, dima in neprijetnih vonjav.

Pomlad vsi pričakujemo z veseljem in radoživostjo. No, skoraj vsi. Osvežujoče zelene barve in toplejši dnevi malo manj razveseljujejo alergike na cvetni prah (teh naj bi bilo med nami vsaj 15 odstotkov), saj so trave, drevesa in druge rastline že začele s cvetenjem, ki pri občutljivih ljudeh povzroča draženje dihalnih poti, kihanje, izcedek iz nosu, solzenje in srbenje oči, glavobol in druge alergijske odzive.

Dobra novica pri tem je, da proti-alergijska zdravila (nosna pršila, kapljice, injekcije z antihistaminiki, glikokortikoidi in drugimi učinkovinami) niso edina možna rešitev težav. V svojem domu se lahko pred alergeni zaščitite tudi z vgradnjo prezračevalnega sistema Lunos, ki omogoča stalen dotok svežega zraka in hkrati preprečuje vdor alergenov in mikroorganizmov v notranjost doma. Za to poskrbijo mikro filtri, za razvoj katerih je podjetje Lunos prejelo že številne nagrade, in sicer so strokovnjaki poleg njihove učinkovitosti opazili tudi dejstvo, da filtrov ni treba menjati, ampak jih preprosto speremo pod tekočo vodo, zato so stroški za vzdrževanje prezračevalnega sistema zelo majhni oziroma je to skorajda zastonj.

Krmilna enota.

Kaj pa tisti, ki se zelo bojijo virusov, se stalno borijo s prehladi in jih na sploh razni škodljivi mikroorganizmi hitro položijo v posteljo? Prisilno prezračevanje prostorov lahko odpihne tudi te skrbi. Dobro prezračevanje je namreč ključno tudi za boj proti boleznim, ki se širijo po zraku in nas ne zapustijo niti v nekoliko toplejših dneh.

Specialisti za prezračevanje montažo opravijo v enem dnevu.

S sistemom Lunos, ki je zelo tih in ga praktično ne slišimo, bo v naše stanovanje stalno pritekal svež, prefiltriran zrak, v stanovanju bo posledično tudi nižja vlažnost ter bomo tako za piko na i preprečili še nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja.

Ponudbo prezračevalnih sistemov Lunos lahko preverite tukaj.

Sponzorirana vsebina