Leseni zabojčki so običajno zelo trpežni in narejeni za dolgoletno uporabo, zato jih tudi ni težko reciklirati, ko enkrat prenehajo opravljati osnovno poslanstvo. Spremenite jih lahko v zanimive uporabne predmete in pohištvo za v kateri koli prostor doma. Poiščite kakšno staro gajbo, ki vam leži v garaži ali na podstrešju, in ustvarite iz nje nekaj kreativnega. Spodaj najdete imenitne ideje!

Leseni zabojčki prinesejo v prostor »vintage« pridih, hkrati pa so lahko zelo praktični. Uporabite jih lahko kot predale v kuhinji, kot knjižni regal v dnevni sobi ali jih spremenite v klubsko mizo. V spalnici zlahka nadomestijo nočno omarico, v kopalnici pa omarico za brisače in higienske pripomočke. Da o otroški sobi niti ne izgubljamo besed. Gajbice so namreč idealne za pospravljanje igrač!

Organizacija predsobe

Leseni zaboji so praktične police v predsobi oziroma hodniku. Vanje lahko zložite čevlje, ki jih pogosteje nosite, ali jih uporabljajte za odlaganje torb.

Knjižna omara

Položite nekaj gajbic na bok ter eno na drugo, pa boste dobili knjižni regal. Postavitev je lahko uravnotežena ali asimetrična, odvisno od tega, kakšen je prostor in kako ga lahko kar najbolje izkoristite.

V kopalnici

Obesite nekaj lesenih zabojčkov na kopalniško steno ali iz njih naredite omarico na kolesih. Zdaj imate končno prostor za brisače, toaletni papir in odlaganje negovalnih izdelkov.

Del kuhinjskega otoka

Od vseh prostorov v domu bodo leseni zaboji najbolj dobrodošli prav v kuhinji. Uporabite jih kot predele, vključite jih v spodnji del kuhinjskega otoka, privijačite na steno namesto viseče kuhinjske omarice ali pa jih imejte za shranjevanje sadja, zelenjave oziroma različnega kuhinjskega pribora, loncev in posod.

Simpatična shramba

Pozabite na klasične regale, klet lahko organizirate na mnogo boljši način. Z gajbami, seveda! Razporedite jih po policah in na sprednji strani označite, kakšno vsebino boste shranjevali v njih. Praktično in simpatično!

Foto: Pinterest