Pranje perila je lahko res zelo preprosto: naložite v boben, zaprete in pritisnete start. Nič več vam ni treba misliti na to, kam in koliko tekočega pralnega sredstva in mehčalca potrebujete, saj vse namesto vas opravi stroj. V mislih imamo seveda stroj z avtomatskim doziranjem, saj le tak poenostavlja pranje ter prihrani kar nekaj denarja na račun zmanjšane porabe vode in pralnih sredstev.

Doziranje pralnega sredstva je lahko zelo dvorezen meč. Če ga daste preveč, lahko občutno povečate porabo vode in energije, na oblačilih pa ostanki sredstva ostanejo vidni in povzročajo draženje kože, če z njim skoparite, pa so rezultati pranja slabi, madeži ostanejo na perilu.

Do mililitra natančno

Popoln odmerek pralnega sredstva je najbolje prepustiti kar pralnemu stroju, ki do mililitra natančno odmeri količino praška in poskrbi za popolne rezultate pranja. Pri pralnih strojih Miele se takšno avtomatsko doziranje imenuje TwinDos®, stroji s to funkcijo pa znajo razmišljati namesto vas: s prepoznavanjem količine in vrste perila ter stopnje umazanosti temu ustrezno odmerijo optimalno količino pralnega sredstva.

Z avtomatskim dozirnim sistemom TwinDos® je pranje maksimalno učinkovito. Varčno lahko operete tudi posamezne kose perila – s praktično dodatno funkcijo SingleWash. Tako pri vsaki uporabi stroja prihranite do 60 % energije in časa.

»Avtomatsko doziranje s sistemom TwinDos® ni le praktično, zagotavlja tudi popolno čistočo: s sredstvi UltraPhase 1 in 2 vaš stroj omogoča najboljši sistem tekočih pralnih sredstev. TwinDos® dozira sredstvi UltraPhase 1 in 2 v optimalnem trenutku procesa pranja in tako doseže najboljšo učinkovitost pranja. Poleg tega TwinDos® dozira tako natančno, da v primerjavi z ročnim odmerjanjem prihranite do 30 % pralnih sredstev,« pravijo pri podjetju Miele in pojasnijo, da je v njihovih dozah kar 1,5 litra pralnega sredstva, kar zadostuje za dolge tedne brezskrbne uporabe; seveda odvisno od tega, kako pogosto zaženete stroj.

Funkcijo avtomatskega doziranja aktivirate z ukazi na plošči ali prek mobilne aplikacije.

Popolni rezultati pranja in sušenja

Ko enkrat preizkusite pralni stroj z avtomatskim doziranjem, se je težko vrniti na vsakokratno ročno doziranje. Razlogi so jasni, saj so rezultati pranja vedno popolni, perilo ni razbarvano in nima neprijetnih vonjav, madeži so v celoti odstranjeni, v perilu ni ostankov detergenta, poleg tega se tako oprano perilo v sušilnem stroju tudi bolje in hitreje posuši.

Če v kombinaciji s pralnim strojem uporabljate sušilni stroj Miele, je sušenje perila še posebej učinkovito, predvsem zaradi izjemnih funkcij takšnega sušilnega stroja. Tako na primer s kratkimi programi sušenja prihranite energijo in čas, v satastem bobnu se perilo zrahlja in zgladi, da ga pozneje ni treba likati, medtem ko dišavni sistem FragnanceDos poskrbi za dolgotrajno sveže in dišeče perilo.

S sredstvoma UltraPhase 1 in UltraPhase 2 zanesljivo odstranite več kot 99,9 % virusov. To je potrdilo testiranje na Univerzi Albstadt-Sigmaringen. Program Bombaž, higiena 60 °C z dodatno funkcijo AllergoWash je učinkovit tako pri virusih z ovojnico, kot sta koronavirus in virus influence, kot pri virusih brez ovojnice.

Tehnologija, ki poenostavi življenje

Pralni stroji Miele s tehnologijo TwinDos® so torej namenjeni vsem, ki želite skrbno vzdrževati svoja dragocena oblačila. Prav tako pa tudi tistim, ki izbirate pametne aparate za lažje in kakovostnejše življenje.  

Več >>> www.miele.si

Sponzorirana vsebina