Ko je govora o revolucionarnih izumih 20. stoletja, so električni pralni stroji takoj pri vrhu; skupaj z avtomobili in osebnimi računalniki. Samo s pritiskom na gumb lahko s košem umazanega perila, ki so ga nekoč na roke gospodinje drgnile ure in ure, stroj opravi v borih 40 minutah. Poleg tega pa zmore še veliko več kot le pranje: perilo tudi neguje, celo polepša tkanine in jih skorajda polika. Za Mielejeve pralne stroje lahko mirno rečemo, da so kot čarovniki, pa še zelo zanesljivi po vrhu, saj so testirani na 20 let življenjske dobe.

Stoletja nazaj so ljudje prali svoja oblačila z veliko domišljije. Nekatere gospodinje so jih drgnile na deskah z rebrasto površino, tisti, ki so živeli ob morju, pa tako, da so oblačila enostavno dali v močno vrečo in jih za nekaj ur vrgli v vodo. Načeloma je bil ta sistem dober, saj je voda silila skozi oblačila in je odstranila umazanijo, a zelo dolgotrajen, v prvem primeru pa tudi škodljiv za roke: pralni praški so bili namreč jedki, pogoste pa so bile tudi poškodbe zapestij in prstov.

Izum pralnih strojev je zato pomenil veliko olajšanje in prihranek časa. Danes so pralni stroji opremljeni z najimenitnejšimi funkcijami, ki varčujejo z vodo, energijo in pralnimi sredstvi, prijazni so do vseh vrst tkanin, ki jih ne samo operejo, ampak tudi negujejo in iz njih odstranjujejo neželene vonje, po vrhu vsega pa so postali tudi estetski element v kopalnici. Poglejmo, s čim vse se lahko pohvalijo Mielejevi modeli, naj bodo tisti za polnjenje od spredaj ali od zgoraj.

Najboljše pralno sredstvo

Pozabite na ročno doziranje pralnega praška in mehčalnega sredstva. Zdaj to stori že stoj sam. Pralna sredstva UltraPhase 1 in 2 Mielejev stroj dozira v optimalnem trenutku procesa pranja in tako doseže najboljšo učinkovitost pranja. Poleg tega stori to tako natančno, da v primerjavi z ročnim odmerjanjem prihranite do 30 % pralnih sredstev.

Popolno nežno ravnanje s perilom

Ker je struktura površine Mielejevega satastega bobna oblikovana kot satovje, se med perilom in steno bobna ustvari vodni film, po katerem perilo mehko drsi, da je ravnanje z njim optimalno nežno. Manjše luknjice bobna, ki so ob robovih gladko spolirane, zagotavljajo, da ostane perilo brez vozličev in poškodb vlaken. Tujki, kot so pisarniške sponke ali loki iz modrčkov, ne morejo več zaiti v lužno črpalko.

Popolna dopolnitev za posebne primere uporabe

Posebne potrebe pri negi vašega perila lahko udobno rešite z Mielejevimi kapsulami s posamičnimi odmerki, ki jih preprosto vstavite v prekat za mehčalec. Stroj dozira vsebino kapsule v optimalnem trenutku procesa pranja – povsem avtomatsko. Na voljo imate 6 posebnih pralnih sredstev (Sport, Puh, Outdoor, WoolCare, SilkCare, Impregnacija), 3 mehčalce (Aqua, Nature, Cocoon) in ojačevalec pralnega učinka proti trdovratni umazaniji.

Najhitreje dosežena čistoča*

Prava čistoča v manj kot 1 uri – komaj verjetno. Miele s funkcijo QuickPowerWash zagotavlja visoko učinkovitost pranja v presenetljivo kratkem času.

Revolucionarna varčnost pri vsakem pranju

Stroji Miele s sistemom PowerWash 2.0 perejo do 40 % bolj varčno od zahtev za razred energijske učinkovitosti A+++ in operejo tudi majhne količine perila zelo energijsko učinkovito. Skrivnost je v inovativni tehnologiji pranja Spin&Spray, ki omogoča izjemno nizek nivo vode in tako prihrani energijo za segrevanje.

Tako individualen kot vaše zahteve

Z nastavitvami v upravljalniku programov lahko postopek pranja prilagodite svojim potrebam.

  • Intenzivno: še boljši pralni učinek – in to v običajnem trajanju programa.
  • Eko: posebej energetsko varčen pri enakem pralnem učinku.
  • Posebej nežno: najbolj nežna skrb za perilo in manj likanja.
  • Posebej tiho: manjša glasnost zaradi posebnega ritma pranja in prekinitve po izpiranju.
  • AllergoWash: za potrebe alergikov
Pametno pranje in sušenje 

Pralni stroj Miele lahko povežete tudi z aplikacijo Miele@mobile. Tako ste lahko vedno na tekočem z delovanjem stroja, tudi kadar ste na poti.

To zmore samo Miele* 

S pralnim strojem Miele lahko ciljno obdelate kar do 23 vrst madežev – do 3 vrste madežev naenkrat. Preprosto izberite ustrezno programsko možnost in program pranja se bo optimalno prilagodil izbrani vrsti umazanije. Integrirani svetovalec za odstranjevanje madežev vam na prikazovalniku izpiše napotke za učinkovito odstranjevanje izbranih madežev.

Količinska avtomatika: Vsi pralni stroji Miele so opremljeni z inteligentno količinsko avtomatiko. Ta analizira trenutno napolnjenost bobna in uporabi le toliko vode in električne energije, kolikor je potrebno za optimalen rezultat pranja in izpiranja.

*Značilnosti opreme so odvisne od modela.