Dodatne shranjevalne površine pridejo vedno prav, najsi živite na majhni kvadraturi ali v razkošno velikih prostorih. In v kopalnici je takšna priročna odlagalna površina polička pri ogledalu. Tu lahko prostor najdejo ličila, negovalni izdelki, zobne ščetke, nakit, parfumi … Poleg tega ima polička tudi dekorativno vlogo.

Ogledala s polico so odličen dvo-funkcijski element, ki ga največkrat srečamo v kopalnici, je pa dobrodošel tudi v dnevni sobi ali v veži, saj se v ogledalo lahko pogledamo, preden gremo zdoma, s police pa na primer vzamemo avtomobilske ključe.  

Ravno zaradi lastnosti 2 v 1 so se ogledala s poličkami zopet znašla med vročimi trendi letošnjega leta in skoraj ni večjega proizvajalca, ki med svojo ponudbo ne bi imel vsaj ene različice takšnega ogledala.  

Enostavno

Foto: Jika

Enostavno pokončno ogledalo je vedno dobra izbira. Je elegantno in zelo priročno, na polico lahko vedno odložite stekleničko parfuma ali celo postavite okrasni lonček s sukulento. S črnim matiranim zaključkom ne morete zgrešiti, saj se poda v klasično, podeželsko ali ultra moderno kopalnico.

Glamurozno

Ogledalo Cleo, proizvajalca Domkapa.

Večje ovalno ogledalo s polico na sredini ali na spodnji tretjini lahko umestite tudi v sprejemnico ali bližino vhodnih vrat. S svojo veličino deluje glamurozno, ustvari izjemen prvi vtis in je za povrhu še praktično za odlaganje ključev, denarnice in drugih drobnarij.

Oglato

Ogledalo Hambledon je kombinacija praktičnega dekorja in pametnega shranjevanja. Foto: Garden Trading

Kvadratna ogledala niso nujno robata in ostra. Z zaobljenimi robovi in vgrajeno polico delujejo prav mehkobno. Podajo se v moderni, industrijski prostor, kombinirajte pa jih z bakrenimi dodatki.

Okroglo in asimetrično

Foto: INR

Če imate v kopalnici veliko prazno steno, jo bo okroglo ogledalo prav lepo zapolnilo. Z asimetrično polico ob strani pa bo poskrbelo še za dramatični učinek.

Ležeče

Foto: Sanibell, Unsplash

Večina ogledal z integriranimi policami je pokončno orientiranih. Najdete pa tudi ležeča, ki prostor vizualno razširijo in so nepogrešljiva pri dvojnih umivalnikih.