Za vsako uspešno inovacijo stoji strokovna ekipa z veliko znanja in izkušenj ter pomembna rešitev obstoječega problema. Tako je tudi najbolj kompaktna toplotna črpalka lahko nastala le v izjemno razvojno usmerjenem podjetju, ki je hkrati trajnostno naravnano in veliko pozornosti posveča skrbi za okolje.

Toplotna črpalka VERSI z novimi možnostmi uporabe ustvarja nov trend v segmentu toplotnih črpalk in je v celoti plod številčne Kronotermove razvojne ekipe. Toplotna črpalka VERSI je vsestranska v uporabi in izvedbi, zasnovana za nizkoenergijske in manjše objekte, celo stanovanja. Posebnost so tri izjemno kompaktne različne izvedbe, med katerimi ima ena izvedba toplotne črpalke voda/zrak možnost notranje postavitve brez zunanje enote.

Razvoj naprave se je v prvi vrsti pričel po analizi in raziskavi trga ter posvetovanju z njihovimi kupci, strokovnjaki ter arhitekti doma in v tujini. Izkoristili so priložnost in na trg ponudili toplotno črpalko, ki je izjemno učinkovita, kompaktna, prilagodljiva ter ustvarjena za raznovrstne stavbe z majhnimi potrebami po ogrevanju in omejenim prostorom. Pri prodaji v tujino so ciljali predvsem na Irsko, države Beneluksa ter sosednjo Italijo. Na omenjenih trgih namreč potrebujejo celovite rešitve, vgradnja na podstrešja je obvezna zaradi pomanjkanja prostora, moč 6 kW pa je primerna za večino projektov. Stare mestne hiše nimajo vrta in s tem možnosti za postavitev zunanje enote, hodniki so ozki, stopnišča strma.

V Kronotermu so se tako morali spopasti z omenjenimi izzivi ter izdelati karseda majhno in lahko napravo, hkrati pa zadovoljiti potrebo po izjemno visoki učinkovitosti. Predvsem so želeli združiti različne aplikacije v eno kompaktno rešitev, pri čemer so upoštevali izkušnje njihovih uporabnikov med vgradnjo, uporabo in vzdrževanjem.

Dizajn, ki navdušuje

Njihova naloga je bila nekoliko lažja kar se dizajna tiče, saj je oblikovni jezik nove toplotne črpalke VERSI zelo podoben oblikovnemu jeziku njihove toplotne črpalke ADAPT.

V Kronotermu poudarjajo, da je toplotna črpalka ADAPT revolucionalizirala njihov produktni portfelj in je postala merilo za prihodnost. Iste tehnološke principe in osredotočenost na uporabnika so vpeljali tudi v novo produktno linijo.

Minimalističen in eleganten dizajn je navdušil tako v tujini kot pri nas in že prejel številne nagrade. Kronoterm pa se lahko pohvali tudi z nagradami na področju inovacij. Njihova razvojna ekipa je že drugo leto zapored prejela zlato regijsko priznanje za najboljšo inovacijo, leta 2020 pa je podjetje prejelo nagrado Naj inovacija po izboru javnosti.

Sodoben laboratorij je pospešek razvoja

Nenehen razvoj je osrednje vodilo podjetja, ki ga je ustanovil Rudi Kronovšek. Prvo sanitarno toplotno črpalko je razvil že leta 1976, še pred ustanovitvijo Kronoterma (pred tem imenovanega Termo-tehnika). Z izgradnjo nove poslovne stavbe, v kateri se nahaja tudi lasten izredno sodoben in napreden laboratorij, so tako razvojne možnosti kot tudi rast podjetja močno pospešili. S širjenjem razvojne ekipe, nenehnim strokovnim izobraževanjem ter snovanjem novih kakovostnih izdelkov so odločni, da ostanejo vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Sloveniji in si še dodatno utrdijo ter povečajo vlogo na tujih tržiščih.

Če si tudi vi želite toplotne črpalke, ki so jo razvili slovenski strokovnjaki, obiščite www.kronoterm.com. Lahko jim pišete na info@kronoterm.com ali jih pokličete 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina