Gotovo poznate tisti občutek, ko se vam zjutraj mudi, ključev pa nikjer. Sledi brezglavo iskanje, premetavanje stanovanja in razmišljanje, kdaj ste ključe nazadnje uporabili. Vsemu temu bi se zlahka izognili, če bi imeli boljši sistem. No, pravzaprav držalo za ključe. Gre za nadvse uporaben pripomoček, ki ga namestite nekam v predsobo oziroma bližino vhodnih vrat in ga nato tudi redno uporabljate za odlaganje ključev. Ker so moderna držala tudi nadvse imenitnih in domiselnih oblik, bodo s svojo prisotnostjo zagotovo popestrila prostor, kjer bodo dobila svoje mesto.

Za vsak okus svoje držalo, bi lahko rekli. V pestri ponudbi najdete takšna za ljubitelje živali ali glasbe ter več-funkcijska držala, kar pomeni, da lahko poleg ključev gostijo še druge predmete, kot so pošta, plašči, šali … Ali pa se odločite za minimalistično držalo, ki je magnetno in ga skorajda ni opaziti. Skratka, možnosti je več kot dovolj in prav vse vam prihranijo jutranji stres.

Magnetna

držala za ključe

Magnetna držala delujejo na zelo preprost način. S pomočjo močnih magnetov, ki so skriti pod zunanjo površino privlačijo kovino. Dovolj je torej, da ključ samo približate in magnet ga bo potegnil k sebi. Elegantna in praktična rešitev.

Varnostni pas

držala za ključe

Ideja za domače mojstre: držalo za ključe iz dela avtomobilskega varnostnega pasu. Obiščite lokalni avto-odpad in si priskrbite tisti mehanizem, kamor se pripenja varnostni pas. Zaponko uporabite kot obesek za ključ, ohišje pa namestite na steno. Tako boste storili tudi nekaj dobrega za okolje, saj boste reciklirali predmet, ki bi ga na avto-odpadu sicer uničili.

Ključavnica

držala za ključe

Ključ se najbolje počuti v ključavnici, zato naj bo tudi držalo takšne oblike. Njegova prednost je, da sprejme ključe vseh oblik in ne zavrne nobenega. Praktično pa je tudi to, da za odlaganje ključa ne potrebujete posebnih ročnih manevrov. Ko potegnete ključ iz vhodnih vrat z istim gibom nadaljujete do držala, kamor ga parkirate.

Lego

držala za ključe

Če bi imeli radi bolj razigrano držalo za ključe, poskusite z LEGO različico. Izdelate ga seveda sami, priskrbite si le kocko s številko 3176, ki omogoča ustvarjanje najrazličnejših držal.

Vstavi pravo obliko

držala za ključe

Ljubitelji različnih geometričnih vzorcev in oblik boste navdušeni nad držali, kamor ključe vstavljate z obeskom. Držala so lahko lesena, betonska ali iz drugih materialov, v vseh primerih pa jih pritrdite na steno.

2 v 1

držala za ključe

Bolj kompleksne oblike držal so hkrati tudi podstavek za pošto, odlagalnik za mobitel ali celo nudijo prostor, kamor lahko postavite lonček z rožami.

Zareza

držala za ključe

Ena sama zareza je v resnici dovolj za odlaganje ključev. Bolj enostavnega držala, kot je to, ne boste našli. Izdelate ga lahko tudi sami, vse, kar morate storiti, je v kos lesa narediti dovolj globoko zarezo, kamor boste lahko vstavljali ključe. Privijačite na steno in delo je opravljeno.

Še več idej za odlaganje ključev pa si oglejte v galeriji:

Fotografije: Pinterest, Amazon