Kuhinja je prostor, kjer se preizkušajo novi recepti, odkrivajo nepoznani okusi in pripravlja hrana z najbližjimi. Kuhinja se je razvila v prostor za uživanje v vonju sveže kuhanega kosila in pogostitev prijateljev, hkrati pa ponuja še številne druge možnosti. Odločitev za novo kuhinjo ni več investicija, temveč je postala odločitev za izboljšanje kakovosti bivanja in enostavnejše življenje.

Uporaba kuhinje se razlikuje od gospodinjstva do gospodinjstva, toda nikomur že dolgo ne predstavlja samo prostora za kuhanje, pripravo in shranjevanje živil. Danes je kuhinja veliko več, je prostor za druženje in pogovor, je mesto za učenje in ustvarjanje novih spominov.

Prilagojena vašemu življenjskemu stilu

Že samo načrtovanje nove kuhinje je popolnoma prilagojeno vašemu življenjskemu stilu. Seveda vsaka kuhinja še vedno nudi to, kar se od nje pričakuje – urejen prostor za kuhanje – a se lahko na vaše želje tudi zlije z dnevno sobo, postane jedilnica ali prostor za zabavo.

Zato: preden sprejmete odločitev za nakup nove kuhinje, razmislite, koliko časa in s kom boste v njej preživeli ter koliko truda ste pripravljeni vložiti v njeno čiščenje in vzdrževanje.

Vedno v razvoju

Skupaj z novimi funkcijami in napredkom tehnologije se spreminja tudi pogled na kuhinjo s strani gradbenikov, arhitektov, oblikovalcev in proizvajalcev. Ti se prilagajajo zahtevam časa in hitrega življenjskega tempa tako, da upoštevajo aktualne trende in ustvarjajo kuhinjske prostore, ki utelešajo vse potrebno. Vsako leto se na trgu pojavljajo novi koncepti, modeli in postavitve kuhinj, ki jim dosledno sledijo tudi v trgovinah Harvey Norman.

Le korak do sanjske kuhinje

Ponudba blagovnih znamk in različnih modelov kuhinj je ogromna. Kako se odločiti pravilno? Kako izbrati kuhinjo za dolgotrajno in prijetno uporabo, ki se je tudi po več letih ne boste naveličali? Preprosto, naročite se na izris kuhinje v Harvey Normanu in njihovim strokovnjakom zaupajte svoje želje. Pri nakupu nove kuhinje vam bodo strokovno svetovali, naredili 3D izris, za vas poiskali belo tehniko ter uredili dostavo in montažo na vašem domu.

Na voljo imajo kuhinje po meni različnih proizvajalcev iz cele Evrope. Če želite kuhinjo z italijanskim pridihom, potem izberite znamko Veneta Cucine. Za tiste, ki prisegate na nemško kakovost, bo prava izbira ena izmed kuhinj dKüchen ali Schüller. Minimalistične kuhinje Sphera prihajajo iz sosednje Hrvaške, na voljo pa imajo tudi kuhinje Jela s 30-letno tradicijo iz Srbije. Poleg kuhinj po naročilu vam nudijo tudi moderne kuhinjske bloke, ki predstavljajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Letošnji trendi

Na področju kuhinjskega pohištva so letos še posebej priljubljene naravne, zemeljske barve. V ospredju sta tradicionalni in industrijski slog, ki se pri številnih modelih tudi prepletata. Uporaba različnih kombinacij materialov je zagotovo pojem sodobne kuhinje; denimo združevanje lesa in marmorja ter najsodobnejših oblik gospodinjskih aparatov je postalo že nekaj vsakdanjega.

Pri izbiri kuhinje se vse več kupcev odloča tudi za okolju prijazne, reciklirane materiale. V duhu zelene filozofije namreč ustvarjajo različni proizvajalci, ki želijo prispevati k ohranjanju narave. Eno takih podjetij je Veneta Cucine, kjer so v celotno proizvodnjo od prve do zadnje faze vpeljali rabo ekoloških barv in materialov. Prav tako so bili pri tej italijanski znamki prvi, ki so kuhinje opremili z ekskluzivnim BBS (Bacteria Blocker Silverguard) premazom proti bakterijam, ki se nahaja na vseh delovnih površinah ter drugih laminiranih področjih.

Poleg izbire materialov pa je enako skrbno potrebno razmisliti tudi o stilu kuhinje. Poskrbite, da se bo nova kuhinja organsko vključila med ostalo pohištvo, ki ga imate doma. Predvsem pa, da bo izpolnjevala vse vaše potrebe za enostavno gibanje skozi prostor ter uporabo elementov.