Priznajmo si, da je pomivanje posode na roke daleč najbolj zoprno gospodinjsko opravilo. Vzame veliko časa, potroši ogromno vode in nam izsuši kožo na dlaneh. Z običajnim pomivalnim strojem je že precej lažje shajati, saj namesto nas opravi najbolj umazano delo, vseeno pa nam ostane še nekaj skrbi: denimo stalno moramo misliti na sprotno dodajanje čistilnega sredstva in na to, da ga ne pozabimo vklopiti. Obstaja pa še tretja možnost: pametni pomivalni stroj nove generacije, kot je Miele G 7000 AutoDos, ki nas s svojimi funkcijami dobesedno sezuje!

S pomivalnimi stroji Miele je nemogoče postalo mogoče, naše vsakdanje življenje pa enostavnejše in udobnejše. Stroji Miele namreč ponujajo različne rešitve, ki so do nas prijazne, logične in intuitivne. Podobno kot pametne telefone jih lahko upravljamo z dotikom in listanjem po barvnem meniju, jim poljubno prilagajamo košare (opremljene so z zložljivimi zatiči, dodatnimi držali in silikonskimi nastavki, ki skrbijo za stabilen in nedrsljiv položaj posode), ko je posoda oprana, se njihova vratca samodejno odprejo in tako pospešijo proces sušenja, funkcija Knock2Open omogoča odpiranje vrat celo zgolj s trkom, osvetlitev BrilliantLight pa s sijočo svetlobo preplavi celotno notranjost stroja ob vsakem praznjenju in polnjenju.

Pomivalni stroj G 7000 je zmogljiv in udoben. Opremljen je z avtomatskim sistemom doziranja AutoDos z integrirano kartušo PowerDisk. Upravljamo ga lahko mobilno, nova funkcija aplikacije AutoStart pa ponuja popolno svobodo, saj lahko stroj programiramo za redni zagon ob prednastavljenih časih.

A to še ni vse! Model pomivalnega stroja Miele G 7000 AutoDos, ki ga je podjetje premierno predstavilo lani na sejmu IFA, je za povrhu še pravi čarodej, opremljen kar z dvema svetovnima novostma: namesto nas dozira pomivalno sredstvo in se tudi kar sam vklopi, seveda ob uri in dnevu, ki ga določimo za začetek pomivanja.

Kartušo PowerDisk vstavimo v ležišče na notranji strani vrat. Doziranje pomivalnega sredstva poteka avtomatsko s 360-stopinjskimi vrtljaji med programom.

AutoDos

Če smo vedno sanjali o tem, da nam v pomivalni stroj ne bi bilo treba kar naprej dodajati sredstva za pomivanje, so se naše sanje uresničile. V stroj Miele G 7000 AutoDos enostavno vstavimo kartušo PowerDisk in imamo za naslednjih 20 pomivanj mir (v povprečnem gospodinjstvu to pomeni en mesec uporabe). Glede na umazanost posode in izbrani program funkcija AutoDos sama sprosti količino potrebnega pralnega sredstva v stroj in s tem omogoča optimalne rezultate. Tako se na primer pri bolj umazani posodi odmeri več pomivalnega sredstva, pri manj umazani posodi pa za četrtino manj.

Tisti, ki jim avtomatsko doziranje ni po volji, seveda lahko pomivalno sredstvo še vedno dozirajo klasično, z vstavitvijo tablete ali praškastega sredstva v dozirni prekat.

AutoStart

Ni ga med nami, ki se mu še ne bi zgodilo, da je v stroj naložil umazano posodo, nato pa ga pozabil zagnati. No, tudi to se zdaj ne bo več dogajalo. Poskrbimo le, da bomo imeli Mielejev pomivalni stroj, ki ga je mogoče upravljati z mobilno aplikacijo od koder koli in s funkcijo AutoStart. Slednja omogoča, da nastavimo uro in datum, nato pa bo avtonomni pomivalni stroj samodejno pomival ob želeni uri želenega dne, na primer vsako drugo jutro ob 9. uri. Določimo lahko tudi različne čase zagona, na primer enega za delovne dneve in drugega ob koncih tedna, po potrebi z različnimi programi pomivanja. Sistem pa tudi sodeluje: če stroja med dvema predvidenima postopkoma pomivanja ne odpremo, se ne zažene. Uporabniki lahko z mobilne naprave sprožimo tudi dodatne postopke pomivanja ali, nasprotno, prekličemo programirane zagone. Vse možnosti programiranja se lahko izvajajo v aplikaciji Miele@mobile.

Upravljanje na dotik M Touch. Programe lahko nastavljamo z dotiki, vlečenjem in potegi – preprosto in intuitivno.

Ker torej večino pomembnega dela opravi pomivalni stroj sam, nam ostane samo zlaganje umazane posode vanj in čiste v omare. Ter seveda čas, ki ga lahko preživimo ob prijetnejših dejavnostih, kot je pomivanje posode. Predvsem pa nas lahko razveseljuje misel, da je naš pomivalni stroj Miele G 7000 AutoDos tudi zelo varčen. Pohvali se s skromno porabo vode od šest litrov in energijsko učinkovitostjo A+++ minus 10 odstotkov.

Več: Miele