Že med načrtovanjem doma lastniki odločate o tem, ali bo čiščenje kopalnice preprosto ali ne. Moderni videz prostora je seveda pomemben, vendar je čistoča v kopalnici za uporabnika še pomembnejša. Zato vam Geberit predstavlja štiri osnovne nasvete, z njihovim upoštevanjem pa si lahko zagotovite čisto kopalnico z manj dela.

Brez kotov in težko dostopnih mest

Da bi zagotovili hitro in učinkovito čiščenje, mora imeti kopalnica čim manj kotov in težko dostopnih mest. Najboljša rešitev je skrivanje splakovalnih posod, cevi, kablov in drugih stvari, na čemur se nabirata prah in preostala umazanija, v zid.

Rešitve Rimfree

Zaradi vodnega kamna je keramika na straniščni školjki groba in posledično se jo težje očisti. Sloji oblog vodnega kamna so videti nehigienično, saj so magnet za umazanijo in pravo gojišče za bakterije. Čiščenje je mnogo lažje, če je manj mest, kjer se bakterije lahko zadržujejo. Sodobne straniščne školjke so oblikovane brez roba, na voljo pa so tudi umivalniki brez odprtine za preliv.

Posebej razvit splakovalni razdelilnik na straniščni školjki brez roba Geberit Rimfree zagotavlja ciljno in higienično brezhibno splakovanje. Vodni tok je optimiziran tako, da je rob dejansko nepotreben in se lahko straniščna školjka popolnoma očisti že samo s potegom krpe. Na fotografiji: Geberit Smyle WC-školjka z Rimfree tehnologijo.

Izognite se fugiranju

Večje kot so ploščice, lažje jih je očistiti. Manj fugiranja je smiselna rešitev, še posebej zato, ker so fuge magnet za razno umazanijo in bakterije.   

Namestitev na steno

Če so pohištvo in WC-školjke nameščeni na steni, se tla pod njimi lažje čisti. Idealna razdalja med tlemi in spodnjim robom straniščne školjke ali pohištva je okoli 15 cm. To zadošča za preprost dostop s krpo in drugimi čistilnimi pripomočki.

Kopalnice s stenskimi straniščnimi školjkami so že na pogled pogled bolj urejene, tla pa se zlahka očisti. Na fotografiji: Stenska straniščna školjka Geberit iCon.

Več >>> www.geberit.si