Kocke LEGO so fenomen med igračami. Otroke lahko zamotijo za ure in ure, enako tudi odrasli ob njih pozabimo na čas. In če si brez jih ne znamo predstavljati življenja, jih mimogrede lahko vpeljemo v svoj vsakdan – iz njih sestavimo kaj uporabnega ali pa si omislimo kar pohištvo, ki oblikovno spominja na slog LEGO.

Podjetje LEGO je slovite kocke začelo proizvajali leta 1949 in takoj so postale velik hit – med mladimi in nekoliko starejšimi. Celo notranji oblikovalci so navdih za delo dobili pri LEGU in ustvarili čudovite kreacije za dom. Zaradi pisanega, živahnega dizajna so motivi LEGO primerni tako za v dnevno sobo, spalnico in otroško sobo, kot tudi za vse druge prostore v stanovanju.

Kot tapeta

lego kocke

Da bi iz pravih kock LEGO zgradili celo steno je skoraj nemogoče, saj bi bila finančno mnogo dražja kot iz katerega koli drugega materiala, pa še časovno bi za tak podvig potrebovali več tednov. Lahko pa se znajdemo in uporabimo foto tapete z motivom LEGO. V dom prinese barvitost in je zaradi tega tudi ni težko kombinirati z ostalimi pohištvenimi elementi.

Predalniki in omare

lego kocke

Omare in predalniki z ličnicami LEGO niso nobena redkost. Podajo se v mladostne interjerje, predvsem otroške in mladinske sobe ter prostore, ki hočejo pokazati, da so po srcu otroško razigrani.

Kolekcija

lego kocke

Špansko podjetje Lola Glamour je poskrbelo kar za celotno kolekcijo modernega in unikatnega pohištva LEGO za otroške sobe. Kolekcija obsega posteljo s predali, omare in tudi ujemajoče se police.

Naj sveti

lego kocke

Da bo s kockami LEGO navdahnjeno pohištvo prišlo kar najbolj do izraza, potrebujemo tudi pravo svetlobo. Naj bo iz kock sestavljena celotna luč ali samo podstavek – v obeh primerih bo izžarevala nostalgijo po mladosti.

Foto: Pinterest