Aklih Design Studio

Aklih je ekipa mladih oblikovalcev in inženirjev. Delujejo na področju produktnega oblikovanja, vizualnih komunikacij, programiranja in 3D tiska.

0

Aklih se kot eden izmed redkih slovenskih oblikovalskih studiev poslužuje 3D tiska kot osnovne tehnologije produkcije. Vsi izdelki so natisnjeni iz mešanice biorazgradljive plastike in lesa.

dom-slovenskega-oblikovanja-aklih-04

April je majhno stojalo za velike dežnike. Njegova preprosta, a funkcionalna oblika zagotovi, da se dežniki ne odcejajo na tla. Zgornji del stojala je 3D natisnjen, spodnji del pa je ulit iz betona, kar stojalu zagotavlja stabilnost.

dom-slovenskega-oblikovanja-aklih-01

Kikla je elegantno svetilo, ki ga lahko postavimo na mizo ali obesimo na steno. Zaradi difuznega stekla oddaja enakomerno in mehko svetlobo.

dom-slovenskega-oblikovanja-aklih-03

Megafon

Megafon je ojačevalec zvoka, ki za svoje delovanje ne potrebuje elektrike. Združuje starodavno znanje o akustiki s sodobnimi materiali in tehnologijo 3D tiska. Megafon je kompatibilen s telefoni iPhone in novimi modeli znamke Samsung.

Več o znamki Aklih lahko najdete na njihovi spletni strani.

 

Prejšnji članekHiša Pintar: sodobna interpretacija kmečke hiše
Naslednji članekBima Kolenc
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.