Postelja je osnova vsake otroške sobe in zato mnogokrat tudi njen center. Lahko je povsem običajna, standardnih dimenzij in oblik, ali pa nekaj posebnega. In prav slednje smo tokrat zbrali na kup. Njihova edina rdeča nit je ta, da so udobne, mehke in funkcionalne, vse ostalo pa je prepuščeno domišljiji. V takšnih originalnih posteljah se zagotovo dobro spi, zato staršem, ki imate doma nespečneže, svetujemo: kupite ali izdelajte izvirno posteljo in neskončno dolgo uspavanje malčka bo pozabljena zgodovina!

Kot v kampu

Vse oblike šotorov nad posteljo so popularna izbira tako za dečke kot deklice. Takšne postelje so lahko bolj boemske, rustikalne ali narejene v sproščenem slogu, glavno je, da je nad njimi razpeta ponjava, ki ustvari tudi kotiček za zasebnost. V takšno posteljo se lahko otrok skrije ne samo takrat, ko je zaspan, pač pa tudi ob vseh priložnostih, ko si želi imeti malo miru in trenutek zase.

izvirne otroške postelje

Na kolesih

Postelja kot vozilo? Zakaj pa ne? Nad avtobusom, traktorjem, vlakom in Ferrarijem bodo navdušeni dečki, deklice pa se ne bodo mogle upreti kočijam. Avtobus je lahko celo dvonadstropni pograd, kar je zelo uporabna ideja, če imate v sobi dva fanta.

izvirne otroške postelje

V zraku in na vodi

Za bodoče pilote in kapitane bo kot naročena postelja v obliki letala oziroma ladje. Tudi balon na topli zrak spada v to kategorijo, kot tudi vse vrste raket. V tisti iz Vojne zvezd bi najbrž hoteli spati tudi vi.

izvirne otroške postelje

Hiša ali grad

Če je v sobi več otrok, je postelja v obliki hiške, ki zagotavlja zasebnost, dobra rešitev. Lahko gre za hiško pod stropom ali na tleh, grad za princese, senik, reševalno postajo ali kaj drugega. Glavno je, da bodo otroci v njej dobro in čim dlje spali.

izvirne otroške postelje

Fotografije: Pinterest