Ste mislili, da so vilice, žlica in nož le nujni pripomočki, da lažje pojeste juho, solato ali si z maslom namažete kruh? Premislite še enkrat, kajti zdi se, da je star pribor eden najbolj priljubljenih »naredi sam« trendov. Če vam je torej babica zapustila zbirko srebrnega pribora, naj ne obleži pozabljen v predalu. Raje ga spremenite v nov dekorativni ali uporabni predmet.

Vetrni zvončki

Zvončke, v katere piha veter, je prijetno poslušati. Ni pa vam jih treba kupi, sja jih lahko izdelate iz pribora, ki ga ne uporabljate več. Potrebujete le nekaj žlic, vilic in nožev, žico za povezovanje, lesene ali plastične dekorativne perle in vrv.

Pohištveni ročaji

Kljub pestri ponudbi pohištvenih ročajev je včasih težko najti res unikatne. Ukrivite nekaj žlic in že boste dobili izvirne ročaje za kuhinjske omarice, garderobna vrata ali predale.

Rože in metulji iz žlic

Je vaš vrt nekam dolgočasen in potreben popestritve? Srebrne rože iz žlic (lahko pa tudi metulji ali kačji pastirji) bodo poskrbele za navdušenje, primerne pa so tudi kot darilo. Cvetove iz žlic nataknite na kovinske palice in jih v šopku zapičite dovolj globoko v zemljo, da ji ne odpihne prvi veter.

Oznaka za zelišča

Vrsto zelišča, ki bo zraslo iz lončka, lahko označite na najrazličnejše načine. Eden izvirnejših pa je gotovo pribor. V ta namen sta najbolj priročna žlica ali nož, saj ponujata dovolj prostora, da v površino vgravirate vrsto/ime zelišča. Še zapičite v lonček in delo je opravljeno.  

Obešalne kljukice

V predsobi ali kuhinji vedno primanjkuje obešalnikov, kamor lahko odložite plašče, jakne, modne dodatke ali kuhinjske krpe in skodelice. Kaj ko bi jih naredili iz žlic, nožev ali vilic? V izbrani pribor je treba zvrtati luknjo, ga ukriviti in privijačiti na steno. Imeniten obešalnik je gotov!

Namizna luč

Še ena odlična ideja za vašo jedilnico ali dnevno sobo: iz starega pribora izvabite novo življenje ter ga spremenite v namizno svetilko. Potrebujete ogrodje za svetilko, podstavek, sijalko, električni priključek in nekaj spretnosti, da vse to sestavite skupaj.

Še nekaj idej:

Fotografije: Pinterest