Niste prepričani, kako bi uredili sobico vašega odraščajočega sina? Fantje po prepričanju številnih niso nagnjeni k estetiki na način, kot smo ga vajeni pri dekletih, prav tako je velika verjetnost, da bo njihova soba velik del tedna razmetana. Ne skrbite, tudi vašega sina lahko naučite redoljubnosti, za začetek opremite njegovo sobico tako, da mu bo pisana na kožo.

Ponujamo vam nekaj idej, kako opremiti fantovsko sobo, bodisi za malčka ali pa odraščajočega najstnika. Postavite se v njegovo kožo in skupaj poiščite ideje. Če boste pokazali veliko mero navdušenja, boste z njim brez dvoma ‘okužili’ tudi njega.

Malčki so po naravi pravi raziskovalci, zato se bodo v sobi, opremljeni v slogu tropskih krajev, safarija ali džungle odlično počutili. Če ste po duši zelo kreativni, lahko stene popestrite s tapetami ali slikarijami tropskega rastlinja, sicer izberite nevtralno zeleno barvo za obarvanje sten. Če je dovolj prostora, razprostrite mrežo za plezanje, sicer pa ne pozabite na živalske vzorce.

Tudi vesolje je lahko neskončna inspiracija pri opremljanju sobe, na steno lahko pritrdite nekaj planetov, ki jih izdelate skupaj z otrokom, stene pa prebarvate v modro. Prav modra barva je v deških sobah še kako dobrodošla, navdušeni bodo tako malčki kot tudi najstniki, saj pomirja ob učenju.

Ne veste kam z igračam? Namesto, da jih tlačite v škatle, jih razpostavite na policah, tako bo soba dobila bolj igriv značaj, vaš malček pa se bo učil reda že s tem, da bo svoje igrače postavljal nazaj na police. Ko bo odrastel in bodo igrače odveč, bo police lahko uporabil za knjige, pokale ali pa kaj drugega.

Najbolj priročno bo, če ustvarite stil, ki bo vašega sina lahko spremljal leta, torej predvsem oblikujete sobo v duhu, ki je po eni strani igriv, a vseeno dovolj zrel. Zamislite si recimo zemljevid na steni, malček bo navdušeno s prstom iskal tuje kraje, prav tako pa je dodatek primeren za najstnika, ki bo tako ali drugače polepil stene sobe.

Imate doma navdušenega športnika? Potem je oprema sobice skorajda na dlani. Opremite sobo v slogu pravega športnika, ne pozabite na vsa odlikovanja, ki si zaslužijo prav posebno mesto. Všeč mu bodo tudi plakati, ki so lahko v priljubljenem starinskem slogu. Pustite domišljiji prosto pot, razstavite žoge, morda izberete tudi košarkarski koš, na katerega bo mogoče metati kar s postelje.

Najstniki se bodo hitro dobro počutili v sobici, opremljeni nekoliko bolj možato, bodisi v surovem industrijskem stilu. Za začetek poiščite zanimiva svetila v industrijskem slogu, dodajte udobno zofo za druženje in za piko na i: vrečo za boksanje.

Je vaš fant navdušen glasbenik? Zakaj ne bi razstavili njegove kitare, uokvirili nekaj zanimivih glasbenih posterjev in pričeli z zbiranjem albumov in vinilk?

Foto: Pinterest