Tudi najemniško stanovanje je lahko prijetno za bivanje: prenova v Ljubljani

Redka so stanovanja na nepremičninskem trgu, namenjena oddaji, ki bi bila celovito obnovljena in opremljena s pohištvom po meri.

0

Najemodajalci namreč menijo, da jim bodo novi najemniki naredili veliko škode, zato v stanovanja investirajo minimalno ali pa nič. A temu ni vedno tako: v Ljubljani smo našli čudovito prenovljeno stanovanje, s katerim je najemodajalka poskrbela za udobno bivanje svojih novih najemnikov in iz starih kosti ustvarila čudovit in zračen dom.

Lastnica je načrtovala celovito prenovo svoje hiše iz 70. let. V mansardi je nameravala urediti garsonjero za eno izmed treh hčera, v visokem pritličju pa stanovanje opremiti tako, da bi bilo lahko namenjeno oddajanju. Na pomoč ji je priskočil biro Celovito, ki jo je odrešil stresnih bremen prenove in projekt s proračunom 60 000 € izpeljal od ideje do izvedbe.

Prenova najemniškega stanovanja, Celovito
pred prenovo in po njej

Prostore v stanovanju so najprej na novo organizirali tako, da lahko novi dom sprejme štiričlansko družino. V novo stanovanje vstopimo skozi prostoren hodnik, ki je več kot to – stopnišče z brisoleji mu da moderen pridih, hkrati pa deluje svetlo in zračno. Že tam ujamemo pogled na velik bivalni del, v katerem so združene dnevna soba, jedilnica in kuhinja. Simultano kuhanje, igranje, branje v stenski niši in poležavanje na kavču nas povabi k medsebojni interakciji, ki jo ob sončnem dnevu lahko prenesemo še na veliko teraso, v zavetje vinske trte.

Prenova najemniškega stanovanja, Celovito
pred prenovo in po njej

Po stopnicah se povzpnemo v nadstropje, kjer se nahajajo po meri opremljene in premišljeno oblikovane spalnica, otroška soba za dva otroka in kopalnica. V podkletenem delu se nahaja utility.

Skrbna izbira materialov v topli skandinavski paleti, z obilico bele in lesa, ponudi prostor za družinsko personalizacijo. Po meri izdelane vgradne omare pa dovoljujejo družini, da sproščeni prostor napolni z igro, druženjem in smehom in si v najemniškem stanovanju ustvari Dom z veliko začetnico.

Interier: Celovito

Fotografije: Celovito

Prejšnji članekCukrarna: od rafinerije sladkorja do tovarne umetnosti
Naslednji članekDokumentarni film UPORABIMO LES
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih: