Arhitektura Nove Zelandije se je razvijala pod vplivom kolonizacije in lokalnega prebivalstva. Objekti, ki so se skozi zgodovino gradili na tem otočju sredi Pacifika, so se zgledovali po evropskih trendih in bili prilagojeni na lokalne razmere. Danes je to dežela mnogih priseljenih narodov, kar se odraža tudi v arhitekturi, ki nima enotnega sloga.

Na južnem otoku Nove Zelandije, v mestu Queenstown, stoji objekt Lakes Edge House, ki ga obdajajo fasadne plošče Swisspearl. Gre za družinsko hišo, ki ponuja neverjetne razglede na gore in jezero Wakatipu ter bližnje smučišče. Zanimiva lokacija je bila vabljiva mnogim turističnim investitorjem in popotnikom z vsega sveta, zato so imeli arhitekti projekta pred seboj velik izziv – kako umestiti objekt na idilično turistično lokacijo ter hkrati zagotoviti bivajoči družini intimno okolje in občutek domačnosti.

Fasadne plošče Swisspearl ponujajo trajno zaščito in zahtevajo minimalno vzdrževanje.

Lakes Edge House je hiša v dveh delih. Objekt daje iluzijo večje škatle, ki lebdi na manjši, v celoti pa je ovit v fasadne plošče iz vlaknocementa Swisspearl, kar mu daje občutek popolne varnosti in intime. Plošče so izvedene v luksuzni temni barvi in z dodatkom lesenih elementov.

Na oknih so pritrjene žaluzije, ki omogočajo manipulacijo z želeno količino svetlobe in zasebnosti. Tako je pogled v notranjost stanovanja omejen. Na izpostavljeni strani so garaža in spalnice – prostori, ki načeloma ne zahtevajo pretirane količine svetlobe. Na nasprotni strani pa je objekt opremljen s panoramskimi okni, ki odpirajo pogled na jezero in gore.

Zgornje nadstropje je na severni strani omejeno na cesto. Temne plošče Swisspearl Carat Black Opal mu dajejo luksuzno podobo.

Za fasado objekta so uporabili fasadne plošče Swisspearl v barvi Carat Black Opal 7024. Barva fasade je temna, kar hiši pričara luksuzno podobo. Vlaknocementne fasadne plošče in topli leseni toni ustvarjajo toplino in domačnost, poleg svoje estetske podobe pa ponujajo še trajno zaščito z minimalnim vzdrževanjem.

Hiša je opremljena z domačim kinom, bazenom, letno kuhinjo, sobo za goste in moderno vinsko kletjo.

Vsi strešni in fasadni vlaknocementni izdelki Swisspearl iz podjetja Swisspearl Slovenija so namenjeni oblaganju masivno in montažno zgrajenih novih stavb in prizidkov, pa tudi objektov, ki potrebujejo prenovo strehe ali fasade. Plošče ne ustrezajo le sodobnim tehničnim, fizikalnim in gradbenim zahtevam, ampak zagotavljajo tudi kakovostno bivanje in sodoben dizajn. Ekološko neoporečni vlaknocementni izdelki (Valovitka®, ravna kritina, strešne plošče Structa, fasadne plošče ter izdelki za urejanje vrta in okolice) dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju ter naravnemu in sodobnemu videzu stavb.

  • Arhitektura in fotografije: Dravitzki Brown Architecture
  • Izdelek: Vlaknocementne fasadne plošče Swisspearl Carat 7024

Sponzorirana vsebina