Že dolgo ni več tako, da bi bil v modi samo en pohištveni trend. Kje pa, zdaj je popularno vse, kar vam je všeč in kar se poda k vašemu značaju. Če ste torej po naravi bolj umirjeni, boste temu prilagodili tudi svoj interier, in obratno; tisti, ki hrepenite po stiku z naravo in radi raziskujete, se boste gotovo bolje počutili v bolj dinamičnem domu, polnem zelenja.

Ne glede na to, v katero kategorijo ljudi spadate, pa lahko vse pohištvo in dodatke za dom dobite v eni sami trgovini – JYSK-u!

Za leto 2018 pravijo, da je leto fantastičnih trendov. Bodisi da želite osvežiti celo stanovanje ali v posamezno sobo dodati le malenkost ali dve – tako ali drugače lahko dom preoblečete po svojem okusu in značaju.

jysk jysk jysk

Izberite enega od treh interjerjev, ki se vam zdi najlepši, in preberite, kakšni dodatki in pohištvo vam je pisano na kožo.

A: Umirjeni, razmišljujoči ljudje – trend MISLEC

Preprostost in harmonija sta dve lastnosti, ki ju iščete pri opremi doma. Ugaja vam klasični skandinavski slog z bolj umirjenimi prostori ter barvno paleto v odtenkih modre, sive in črne ter brez motečih kontrastov, ki bi razburkali vaš notranji mir.

Poskrbite za udoben bralni kotiček, opremljen z naslonjačem, v katerem boste lahko razmišljali in bili sami s seboj. Predvsem pa se osredotočite na čiste, geometrične elemente iz najrazličnejših materialov: kovina, steklo, keramika in les – tudi kombinacija vsega naštetega ustvari eleganten videz doma.

B: Ustvarjalne, umetniške duše – trend KREATIVEC

Radi se zadržujete v razigranih, sproščenih, neizumetničenih prostorih. Ženstveni vzorci z etničnimi detajli, dodatki boemskega in hipi vpliva – vse to ustvarja prijetno bivalno okolje, ki deluje odprto in zračno. Izberite na videz lahkotno pohištvo, denimo iz ratana in mehkih materialov (velur), eksperimentirajte z nenavadnimi kombinacijami in se ne omejujte z nenapisanimi pravili. Jedilni stoli v različnih barvah so prava stvar za vas! Potiski na tekstilu ali keramiki so lahko mešanica vintage in orientalskega sloga, nepričakovane rešitve in dotik razigranosti pa bodo prava spodbuda za vašo kreativnost.

C: Radovedni ljudje, tesno povezani z naravo – trend RAZISKOVALEC

Bi se doma radi počutili kot v naravi? Potem naredite v stanovanju prostor za rastline, ki jih umestite v vertikalne vrtičke. Z visečimi lonci lahko ustvarite prave pregrade v prostoru ali med sobami. Izbrane barve naj bodo temu primerne, navdihuje naj jih stičišče neba in zemlje. Jesenski odtenki, bogate rjave, modre in zelene nianse, ki so usklajene z letnimi časi. Čeprav deluje tak ambient morda malce divji in preveč »zaraščen«, je še vedno lahko tudi harmoničen. To zagotovite z ukrepi za zmanjšanje nereda, pospravljenimi drobnarijami in čim manj dekorativnimi predmeti na vidnem mestu.

Fotografija: JYSK