Želja lastnikov stanovanja v Šiški je bila, da bi oblikovanje odzvanjalo čas, v katerem je bil blok zgrajen. Ker je stanovanje majhno in namenjeno krajšim obdobjem bivanja, so bili arhitekti toliko bolj inovativni ter drzni z barvitimi poudarki.

Majhnost je v tem stanovanju sprva predstavljala spotiko. Vendar jo je arhitekturni biro Triiije rešil z odliko. Mikro domovanje, ki meri zgolj 35 m², so obrnili na glavo in ga s kreativnimi rešitvami spremenili v pravi dragulj.

Lastnika sta do biroja prišla z dvema izhodiščema: odločena sta bila o slogu opreme, za katerega sta želela, da je nekakšen hommage času, v katerem je bil zgrajen ne le blok, pač pa celoten predel ljubljanske Šiške, v katerem se nahaja stanovanje. Drugo izhodišče pa je bil čimbolj odprt tloris. Arhitekti so na drugo zahtevo odgovorili s stanovanjem brez vrat; na prvo pa z igrivo, humorno, po meri narejeno opremo.

Najbolj gotovo izstopa spalna niša, vstavljena v prostor nekdanjega balkona. Niša je dodatno obložena z izolacijo, ki jo skrivata geometrična tapeta oziroma leseno dno postelje. Ko ležimo na postelji, se nam resnično zdi, da spimo v majcenem brlogu z razgledom na zvezdnato nebo.

Jugo nostalgija se kot oblikovna rdeča nit vleče skozi vsak kos opreme, zasnovane v retro slogu. Kaže se tudi v majhnih detajlih, ki so jih skrbno izbrali v biroju: izbranih barvah, ročkah predalov in omar, v potiskih, tapetah in tekstilih. Nostalgijo dopolnjuje vedrina sodobnega slovenskega oblikovanja: tako so nosilec za magnetne kuhalnice oblikovali v studiu Gigodesign, luč je izpod spretnih prstov studia Drevo, kuhinjski pribor pa je na primer poslikan z ilustracijami Milanke Fabjančič in Polone Pačnik. 

Interier: Triiije

Fotografije: Jagoda Jejčič

360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA