Kovinski videz – naj gre za tistega z visokim sijajem ali brušenega – je nekaj, na kar so dandanes nori vsi. Zlato, medenina, baker in drugi kovinski odtenki so zdaj modna izbira za bivalne in kopalniške prostore.

Pohištvo, dodatki, luči in stenski materiali s kovinskim sijajem so postali nepogrešljivi pri oživljanju najnovejših dizajnerskih konceptov interjerja, saj poskrbijo za kanček luksuza, hkrati pa omogočijo tudi različne kombinacije barv in materialov, ki se brezhibno zlijejo ne glede na izbiro sloga.

Kovinski učinki, ki kradejo pozornost

Poleg kovinskih elementov v različnih toplih odtenkih zlate so tudi odtenki črnega kroma in rdečega zlata postali izjemno priljubljeni pri minimalistično opremljenih prostorih.

Tudi tukaj pa velja, da je treba najti pravo ravnovesje. V enem prostoru naj ne bo več različnih kovinskih tonov, da se izognete vtisu neurejenosti ali prekomerne razkošnosti, lahko pa z uporabo različnih tekstur površin ustvarite videz, ki vzbuja zanimanje in še vedno ostaja skladen. Kombiniranje različnih kovinskih barv s kromom je prav tako nekaj, čemur se je bolje izogniti, saj krom ustvari dominanten učinek v vsakem prostoru, tudi v kopalnici, poleg tega ni tako nevtralna izbira, kot menijo mnogi.

Zlate armature in aktivirne tipke, kombinirane s temnimi barvami.

Ustvarjanje harmonije

»Zlate armature so od nekdaj priljubljena možnost za dodajanje sodobnih kovinskih lastnosti kopalnice. Zato Geberit ponuja aktivirne tipke in tuš kanalete v različnih kovinskih tonih, ki se prilegajo oblikovalskemu konceptu. Pomembno je, da kopalnici dodamo popolne zaključke, ki delujejo harmonično,« pojasnjuje Daniel Raissle, vodja armatur in aktivirnih tipk pri Geberitu.

Kanaleta CleanLine v barvi šampanjca za piko na i minimalističnemu videzu.

Občutek domačnosti

Današnji trendi kopalnic so osredotočeni na temne barve in naravne ali mineralne površine, kot so oreh, skrilavci ali betonski videz – kovinski poudarki pa to odlično dopolnjujejo. Prav tako ne smemo pozabiti, da ravno detajli dajejo ambientom identiteto in individualnosti. Armature, aktivirne tipke, tuš kanalete, ogledala in razdelilniki mila v doslednih kovinskih barvah združujejo oblike, ustvarjajo harmoničen učinek in naredijo kopalnico bolj domačo – takšno, kot si jo danes vsi želimo.

Več: www.geberit.si

Sponzorirana vsebina