Kombinacija strešnih oken poskrbi za več svetlobe in lepih razgledov

Pri oknih pozabite na rek »manj je več«. Raje se držite pravila »več je več«, saj več oken v prostor vnese tudi več naravne svetlobe, omogoča panoramski razgled na bližnjo okolico, osveži sam izgled doma, ob vsem tem pa poskrbi še za večje udobje bivanja v mansardi in boljše zdravje z boljšim prezračevanjem.

0

Zlasti če razmišljate o prenovi podstrešja ali o zamenjavi strešnih oken, je na mestu vprašanje, koliko strešnih oken izbrati. Kajti le zakaj bi na enem mestu imeli le eno okno, če lahko na isto lokacijo namestite dve ali celo tri oziroma okno spremenite v strešni balkon edinstvenega izgleda? Kombinacija več strešnih oken namreč ponuja več kvalitet, od katerih velja omeniti zlasti:  

  • več dnevne svetlobe, ki izboljšuje bivanjsko udobje in ustvarja zdravo bivalno ozračje;
  • prostornejšo notranjost, ki zagotavlja odlične pogoje za delo in sprostitev ter poudarja privlačnost celotne hiše;
  • čudovite razglede, ki vplivajo na dobro počutje;
  • odlično zasnovo in vrhunsko estetskost stavbe.

Poglejmo, kako lahko torej med sabo kombinirate strešna okna VELUX, da si zagotovite kar najvišje udobje in zadovoljstvo.

Dvojček

Kombinacija dveh strešnih oken, nameščenih drugo ob drugem, ustvari edinstven prostorski vtis in omogoča panoramski/širokokotni razgled navzven. Z njima ustvarite osrednjo točko doma ter dodate občutek svetlosti, zračnosti in odprtosti. Okna lahko dopolnite z vgradnjo izdelkov za zaščito pred soncem oziroma roletami, ki dodatno zaščitijo pred vročino.

Duo

Morda na prvi pogled rešitev duo deluje kot dvojček, pa vendar so razlike. Duo sta dve strešni okni, med katerima ni stene, zato tvorita eno celoto. Ta kombinacija je še posebej priporočljiva za dnevne sobe in spalnice ter je zelo enostavna za vgradnjo.

Trojček ali četvorček

Še ne korak naprej lahko naredite z vgradnjo treh strešnih oken enega zraven drugega ali celo štirih, pri katerih sta lahko dve spodaj in dve zgoraj. S temi postavitvami si zagotovite neverjeten pogled na nebo in okolico, seveda se poveča tudi bivalno ugodje.

3 v 1

Še ena od možnih kombinacij oken, podobna trojčku, je rešitev 3 v 1. Od trojčka se razlikuje v tem, da gre za strešno okno iz treh delov, med njimi podobno kot pri duu ni zidu, profili/ okenskega okvirja pa so stanjšani, kar omogoča še več dnevne svetlobe in boljše prezračevanje.

Vertikalna kombinacija

Vertikalno strešno okno vključuje strešno okno z vertikalnim razširitvenim oknom, nameščenim neposredno pod njim. Dodatno vertikalno okno poveča občutek prostornosti in omogoča razširjen pogled navzven. Večja površina oken prepušča tudi več dnevne svetlobe, ki vaš dom razsvetli z novimi, navdušujočimi načini. Možna je tudi konfiguracija kot četverček z dvema vrstama vertikalnih strešnih oken, povezanih med seboj.

Strešni balkon

Kaj pravite na to, da bi strešno okno v nekaj sekundah spremenili v pravi balkonček? Potem se odločite za VELUX CABRIO, ki mansardnemu prostoru zagotovi prostor pod soncem, poleg tega pa še zrak, svetlobo in čudovit razgled. Ko je strešni balkon zaprt, se povsem prilega strehi.  

Zgornja polovica se odpira kot klasično strešno okno.

Izhod na teraso – vaša vrata na prosto

Si želite uporabiti zunanji prostor, vendar ga zaradi poševne strehe ne morete? Strešna terasa VELUX vam v tem primeru zagotavlja največ, saj vam omogoča dostop do strešnega prostora, ko je odprta, in veliko dnevne svetlobe, ko je zaprta.

Podpis pod sliko: Strešno okno ali terasa – kot boste izbrali.

Prijavite se na brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna VELUX ali pa obiščite razstavni salon VELUX v IOC Trzin, kjer so na voljo izkušeni svetovalci in kjer si lahko ogledate tudi razstavljene kombinacije več strešnih oken. Z malo sreče pa lahko strešno okno tudi zadenete. Pri VELUX Slovenija so namreč pripravili nagradno igro Staro za novo, v kateri lahko osvojite strešno okno in zunanjo roleto v skupni vrednosti do 1100 €. V njej lahko sodelujete TUKAJ, in sicer vse do 30. novembra 2021, ko bodo z žrebom podeljene nagrade. Poleg že omenjene glavne nagrade bodo izžrebali še dva nagrajenca, ki bosta prejela praktični nagradi podjetja VELUX, zanesljivo pa boste vsi sodelujoči deležni najboljših nasvetov, kako koristna in hitra je lahko menjava starih strešnih oken za nova. Naj vam namignemo, da je poseg enostaven – za menjavo enega okna izkušeni monterji porabijo le uro do dve časa, tako da je delo lahko opravljeno že v enem samem dnevu.

Sponzorirana vsebina

Prejšnji članekRadost za oči in duha: 50 let staro stanovanje je zaživelo na novo
Naslednji članekUnikatne in denarnici prijazne ideje za adventne koledarje
blank
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *