Gledalce smo na naših družabnih omrežjih poprosili, naj z nami delijo svoje dekoracije, ki vsebujejo enega najbogatejših plodov jeseni - bučo.

Čeprav dekoracijo z bučo že nekaj let neposredno povezujemo s praznovanjem noči čarovnic, pa so buče tradicionalen jesenski okras. Njihova velikost, raznolike oblike in barve in pa seveda sposobnost, da nam lahko – preden jih zaužijemo – nekaj tednov krasijo dom, so eni glavnih razlogov, zakaj so buče najboljša izbira za preprosto sezonsko dekoracijo. Naši gledalci so nam postregli s pisanim izborom najlepših jesenskih okrasitev: poiščite svoj navdih tudi vi!

Buče in ostali jesenski plodovi

Buče v kombinaciji s kostanji, gobami, orehi, koruznimi storži, jesenskim listjem, storži, jabolki, grozdjem in posušenimi cvetovi hortenzij so letos največji trend. Opustite njihovo rezljanje in prepustite naravi, da določi ton in kompozicijo vaše dekoracije.

“Polnjene” buče

Izdolbljenje buče, ki jih nato zapolnimo s cvetjem, so čudovita dekoracija mize. Izberite šopek ali lončnice v barvi jeseni.

Pred domačim pragom

Tisti, ki prisegate na dekoracijo vhodnih vrat, gotovo niste izpustili priložnosti, da bi pred vhod postavili tudi bučo ali dve. K minimalističnim hišam se lepo podajo buče belih barv, k tistim bolj domačnim pa asortiman vseh barv, oblik in velikosti.

Namizna dekoracija

Zdi se, da bomo krompirjeve počitnice letos vsi preživeli doma, zato ne izpustite priložnosti za intimno večerjo s svojimi najbližjimi. Mizo okrasite s pravimi ali umetnimi bučami in jesenskim cvetjem, ne pozabite pa tudi zakuriti v kaminu za še bolj prijetno vzdušje.

Na vrtu

Buče se odlično podajo tudi na vrt – a le, če zanje prirpavite posebno mesto. Da bodo resnično izstopile, jih postavite v košaro, na podstavek ali pa na tlakovano površino ter jih dopolnite z raznolikim jesenskim okrasjem.