Menjava letnega časa s seboj prinese tudi spremembo trendov na različnih področjih. Tokrat smo se odločili, da preverimo, kaj novega prinaša letošnja hladna sezona v svetu pohištva. Oglejte si inspirativne predloge, kako lahko osvežite ali na novo opremite svoj dom.

Navdihujoča barvna paleta

Barva mandljevega olja, temno modra, svetlo siva in olivno zelena – to so barvni toni, ki bodo to jesen in zimo prevladovali predvsem pri oblazinjenem pohištvu. Za popestritev in dopolnitev hladnih zimskih odtenkov bo poskrbela dopolnilna barvna lestvica toplejših barv, kjer bodo poleg rdeče na piedestalu še klasična modra, barva peska, ultramarin zelena, magenta vijolična, marelična, roza, rumena in opečnato rjava. S kombinacijo umirjenih in živahnih barvnih odtenkov imate priložnost ustvariti prijetno razgibanost, ki bo v igri z različnimi teksturami materialov poskrbela, da vaš dom postane mesto, kamor se boste v hladnih sivih dneh z veseljem vračali.

S prefinjenimi materiali do šik ambienta

Potopite se v morje možnosti kombiniranja različnih materialov. Najnovejše smernice združevanja pravijo, da boste povsem v stilu, če boste surovemu lesu dodali mehko tkanino in moderno keramiko. Pri lesenem pohištvu sta v ospredju naravni hrast in oreh, medtem ko pri oblazinjenem proizvajalci letos stavijo na usnje in mikrotkanino. Za učinek prijetne topline prostor opremite z veliko mehko preprogo. Ta bo skupaj z okrasnimi blazinami in toplo odejo poskrbela za udobno domače vzdušje. Vam manjka samo še malo sodobnega šika? Dodatki, dodatki, dodatki! Velik žameten fotelj s kovinskimi nogami, okrogel tabure z zlatim spodnjim robom, klubska mizica s kovinskim podnožjem in stekleno ploščo.

Pravi hit med dodatki pa je letos stilski servirni voziček, ki ga lahko uporabljate kot odprti bar v dnevni sobi ali pisarni, v jedilnici lahko služi kot prostor za odlaganje ali pa za strežbo hrane. Postavite ga lahko celo v predsobo, kjer bo služil kot regal ali v spalnico namesto nočne omarice. Kakorkoli ga boste uporabili v izbranem ambientu, je vtis elegance zagotovljen.

Detalji, ki štejejo

Detajli so tiste male stvari, ki imajo moč, da v trenutku spremenijo videz pohištva, hkrati pa lahko vplivajo tudi na celoten videz bivalnega prostora. Eden izmed najbolj izstopajočih detajlov za sezono jesen/zima je sprememba barve oziroma materiala nog pri oblazinjenem pohištvu. Izjemno priljubljene kromirane noge bo zdaj zamenjala lesena različica ter izvedba v črni barvi. Pri lesenem pohištvu pa bodo tokrat prevladovali detajli iz kovine in kamna, ki dajo notranji opremi poseben dekorativen pečat.

Naložba leta

Nakup pohištva se v mnogih pogledih razlikuje od vsakodnevnih zapravljanj. Prvič, ker je pohištvo veliko dražje. Drugič, ker gre za opazne elemente v stanovanju, ki bodo z nami preživeli več let. Odločitev za nov pohištveni kos ali celotno notranjo opremo je torej potrebno dobro pretehtati glede na razpoložljiva sredstva, prostor in ponudbo. Vas zanima, v kaj od pohištva se letos splača investirati? Na dolgi rok se vam bo zagotovo obrestoval nakup velike sedežne garniture v obliki črke U in jedilniške mize, ki meri več kot 2 metra po dolžini.

Pohištvo vaših želja

Pri opremljanju doma si zagotovo vsak želi, da bi ga lahko v čim večji meri opremil po svojih željah. V trgovinah Harvey Norman zato ponujajo strankam veliko izbiro sedežnih garnitur, jedilnic in drugih kosov, ki jih lahko sestavite po svoji meri. Unikatno vaša je storitev, ki vam omogoča možnost izbire med različnimi materiali, barvami, dimenzijami in postavitvami posameznih pohištvenih kosov. Vaša dnevna soba lahko tako postane oaza udobja s sedežno garnituro, ki bo imela vaš unikatni podpis. V jedilnici boste lahko obedovali za mizo, ki ste jo oblikovali vi. Možnosti kombiniranja unikatnega pohištva pa so za vas pripravili tudi na oddelku spalnic.

V podjetju Harvey Norman izpostavljajo, da poleg možnosti pohištva po naročilu, nudijo tudi odlično kakovost izdelkov, dostavo na dom in hitro montažo. “Trudimo se, da kupcem vedno ponudimo izbrano ponudbo, ki nas razlikuje od konkurence. Veliko časa in predanosti namenimo oblikovanju kolekcij, saj pazimo na to, da imajo naši izdelki poleg estetske tudi funkcionalno vrednost brez napak,” pravi generalni vodja oddelka pohištvo, Trivun Demir. Vsi najnovejši trendi na področju pohištva so zmeraj na voljo po ugodnih cenah in celo z možnostjo plačila na obroke. Opremljanje doma še nikoli ni bilo tako enostavno!