Ob vse krajših in hladnejših dnevih je skodelica kave vedno dobra ideja. Prebudi nas iz jutranje zaspanosti, razvaja, predvsem pa je najboljša družba. Povprečni Slovenec jo letno porabi kar do 2,5 kg, kar pomeni nič koliko skodelic omamnega črnega napitka. Nekateri pa kavo celo tako častijo, da ji doma namenijo kar svoj kotiček.

Kofeinski kot

kavni kotiček

Že čisto majhen kotiček v kuhinji ali kje blizu nje je dovolj, da vanj namestite kavno postajo. Potrebujete mizo ali predalnik, nad njim nekaj polic in že imate prostor za kavni aparat in vse druge pripomočke.

Postavitev v nišo

kavni kotiček

Za nekatere kuhinjske površine enostavno ne veste, kaj bi z njimi. Za večja opravila in aparate so premajhni, po drugi strani pa ostajajo neizkoriščeni. Kaj ko bi jih izkoristili za domači kavni bar?

Rustikalni dekor

kavni kotiček

Kavni kot lahko okrasite kakor želite, a rustikalna ali shabby chic dekoracija je zanesljivo prava izbira.

Kaj je na meniju?

kavni kotiček

Domačo kavno postajo lahko opremite po vzoru pravih kavnih trgovinic, na primer obesite na steno meni in drugi dekor. Steno lahko premažete tudi s črno barvo, ki omogoča pisanje s kredo.

Ni prostora, ni panike

kavni kotiček

Če nikjer ne najdete kotička, kamor bi lahko umestili svoj kavni bar, potem obstaja še ena rešitev. Vgradite ga v obstoječe kuhinjske omarice. Tako bo očem skrit, vendar vseeno vedno pri roki, ko si boste zaželeli poživljajočega napitka.

Energija na kolesih

kavni kotiček

Ste radi mobilni in skoraj nikoli ne kuhate kave na enem mestu? Petem ni treba razmišljati. Potrebujete »kofein na kolesih«, mobilni bar, ki ga lahko premikate iz prostora v prostor in parkirate tam, kjer se vam zahoče.

Foto: Pinterest, MBK12, Klenk