Je vaša kopalnica že zastarela in bi nujno potrebovala osvežitev, če ne že temeljitejše obnove? Če kimate, ste gotovo že razmišljali o tem, kako bi prenovo izvedli, a so vas morda od nje odvrnile visoke cene materialov, težko dostopni mojstri, poleg tega prenova tega prostora pomeni tudi veliko umazanije in hrupa, kadar gre za edino kopalnico v domu, si je za čas prenove celo potrebno poiskati začasno bivališče. Na srečo si lahko pomagate z Wedi sistemom, s katerim prihranite čas in denar pri adaptaciji kopalnice.

Wedi gradbeni elementi oziroma plošče, ki so vodotesne in toplotno izolativne, močno skrajšajo čas, potreben za prenovo kopalnice, njihova prednost pa je predvsem v tem, da je delo z njimi enostavno in ga lahko izvajajo mojstri vseh poklicev: vodovodarji, zidarji, keramičarji, če pa ste dovolj spretni, izkušeni in samozavestni, se lahko dela lotite kar sami. Tako prihranite še pri času, ki bi ga uporabili za usklajevanje med različnimi izvajalci.

Vsestranska uporaba

Z Wedi ploščami lahko opravite večino del, na primer postavite ločilno steno ob tuš kabini, iz njih izdelate pulte za umivalnike, sedež pod tušem, stopnice ali omarice, ki jih nato oblečete v keramiko ali dekorativne premaze. Prav tako so Wedi plošče primerne kot obloga kadi in nosilcev za WC ter pri izravnavah sten in tal.  

Naklonske plošče Wedi Fundo lahko uporabite pri izdelavi tuša v nivoju tal, plošče imajo že izdelan naklon proti odtoku ter jih lahko prilagajate na različne dimenzije. Po želji jih nato oblečete v keramiko, še enostavnejši zaključek pa omogočajo pokrivne plošče Wedi Fundo TOP, ki se popolnoma prilegajo podlagi, so nedrseče in na voljo v modernih odtenkih.

Pri prenovi kopalnic imajo Wedi izdelki kar nekaj prednosti: prenova je hitra, delo je bolj čisto, manj je razbijanja, površine so natančno izravnane, ni potrebno odstranjevati stare keramike, Wedi TOP plošče pa se tudi enostavno čistijo in ne drsijo.

Zaključek sten in tal z Wedi TOP Wall

Predvsem za tiste, ki iščete alternativo keramiki, pa so odlična izbira zaključne obloge Wedi TOP Wall (na voljo kar v dveh formatih – 2500 x 900 ali pa 2500 x 1200 mm). Prenova kopalnice je z njimi še hitrejša, doseže se videz z manj fugami, posledično boljšo higieno, hkrati pa zmanjšate stroške same prenove.

Ker so Wedi TOP Wall plošče zelo velike (široke so 90 ali 120 cm, visoke pa 250 cm) in so stiki med njimi praktično nevidni, predstavljajo sodobno in moderno alternativo klasični oblogi iz ploščic. Ponujajo možnost oblikovanja estetsko privlačnega kopalniškega prostora, v katerem nobena fugirna linija ne pokvari dizajna.

Elementi TOP Wall so izdelani iz 100 % recikliranih neporoznih materialov ter se zahvaljujoč osmim brezčasnim barvam prilegajo skoraj vsakemu dizajnu kopalnice. Ker so barve plošč narejene iz naravnih komponent in ustvarjajo videz naravnega kamna, dajejo prostoru svojevrsten značaj in unikatnost, poleg tega jih je zaradi velikega formata izjemno enostavno rezati in polagati.

Wedi TOP Wall se preprosto reže s krožno žago in lepi z lepilom  Wedi 610, stike plošč se zapolni s sanitarnim silikonom. Ker se lahko lepijo tudi na staro keramiko, vam je prihranjen najmanj en dan dela z razbijanjem ter prenašanje in odvoz odpadnega materiala na deponijo.

Z Wedi TOP Wall si v vsakem primeru zagotovite elegantno, barvno usklajeno oblogo po celotni kopalnici in prihranite tudi pri času prenove.


Vse Wedi izdelke najdete v spletni trgovini Kalcer in bolje založenih gradbenih trgovinah.

Sponzorirana vsebina