Trendovske sloge notranje opreme - npr. vintage, shabby chic in industrijski slog - lahko v veliki meri poustvarite s pomočjo skrbno izbranih in karakterno močnih dodatkov za dom.

Svoje stanovanje lahko tako v hipu in brez večjih investicij v večje pohištvene kose spremenite v podeželski dvorec, gorsko kočo, industrijski loft, pravljično deželo ali pa obmorsko rezidenco.

Klasična eleganca

Ste se kdaj vprašali, kaj je skupno vsem elegantnim domovom? Odgovora ne gre iskati v izbiri kavča ali jedilne mize, pač pa v koordinaciji dodatkov za dom. Začnemo z lupino: usklajeni dodatki na steni so osnova za ustvarjanje koherentne zgodbe; že barva sten bo po svoje določila slog (temne stene nakazujejo bogat slog, svetle minimalističnega), pomembna pa je še izbira tapet, polic, uokvirjenih fotografij in umetniških del. V zadnjem času so izjemno priljubljena tudi velikoformatna ogledala in stenske ure, ki odlično delujejo v prav vsakem prostoru. Na osnovo nato nalagamo še plasti tekstila (preproge, zavese, prevleke za blazine), skrbno izbranih vsakodnevnih predmetov (knjig, servisa, vaz, lončnic), prostor pa poudarimo z močnimi in karakternimi svetili.

od leve proti desni: ogledalo, okvir za slike, stenska ura, okrasne posode, namizna svetilka; vse les-stildeco.si

 

Moški brlog

V naši oddaji smo predstavili več ambientov, ustvarjenih za mlade moške, v katerih izstopajo močne oblikovalske odločitve – od izbire barv, pohištva, pa tudi dodatkov za dom.

Pri ustvarjanju moških brlogov slednji večkrat posežejo po temnejših in močnih barvah, žlahtnih kovinah in lesu. Ustvarjajo si domove v vintage, industrijskem ali pa hi-tech stilu. Med bolj priljubljenimi dodatki za dom so kovinske luči, ki spominjajo na brivnice ali pivnice, kovčki namesto omaric ali kavnih miz ter izvirna stenska dekoracija. V zadnjem času je vse bolj priljubljen tudi navtični dekor, ki ga lahko opazimo pri uporabi vrvi v interierju ter v drobnejši dekoraciji, kot so globusi, kompasi in zbirke modelov ladjevja.

od leve proti desni: vintage svetilo, kovček namesto predalnika, navtična dekoracija, stenska dekoracija, okvir za slike iz recikliranega lesa; vse les-stildeco.si

 
Industrijski šik

Industrijski šik je odličen slog za mlade in mlade po srcu, saj omogoča popolnoma sproščen pristop k oblikovanju interierja. H grobemu vzdušju pripomorejo gole stene in vidne inštalacije, pa tudi dodatki za dom v surovih, neobdelanih materialih ter minimalistično pohištvo – stalaže, pulti in improvizirano oziroma restavrirano pohištvo.

od leve proti desni: leseni zaboji, prostostoječe svetilo, lestenec, pladenj, barski stoli; vse les-stildeco.si

 
Princeskina sobica

Otroci obožujejo teksture, barve, različne tkanine in obdelave – zakaj bi jim sobico torej opremljali v dolgočasnem minimalističnem slogu? Sobice svojih princesk zatorej napolnite z zanimivimi detajli in pohištvenimi kosi, ki jih bodo navduševali še dolgo v najstniška leta. Kot osnovo izberite pohištvo z romantičnim pridihom: poleg s tančico zastrte zibelke investirajte v predalnik v vintage slogu – kot bi ga potegnili iz kakšne pravljice o kraljični na zrnu graha – ali pa v tabure, na katerih lahko sanjavo zre skozi okno in prebira pravljice. Nato otroško sobo nadgradite še s stenskim dekorjem, ki bo otrokom buril domišljijo.

od leve proti desni: komoda, tabure, omarica za nakit, polička v obliki hišice, stenski dekor; vse les-stildeco.si

 

Čarobni vrt

Časi minimalistično oblikovanih vrtov s skrbno pokošenimi zelenicami so za nami. Vrtovom dandanes ponovno dovolimo igrivost, sproščenost, bujnost in – čarobnost. Bolj ko bo vaš vrt bogat z okrasnimi cvetlicami, užitnimi rastlinami in dodatki iz naravnih materialov, bolj bo vabljiv za preživljanje prostega časa. Kovane ograje, lanterne, korita za rože z vintage poslikavami, pletene košare ipd. bodo vaš vrt naredile bolj funkcionalen, hkrati pa vanj vnesle element pravljičnosti. Vrta ne pozabite dopolnite tudi s posodicami za vaše ljubljenčke oziroma pitniki za živalske obiskovalce.

od leve proti desni: vrtna garnitura, posodice za domače ljubljenčke, pitnik za ptice, korito za rože, lanterne; vse les-stildeco.si

Širok izbor artiklov za ustvarjanje večplastnih ambientov najdete na les-stildeco.si