Lasten vrtni bar? To bo vaša najboljša investicija tega poletja! Vanj boste lahko vabili prijatelje ali ob večerih sami uživali ob pijači ali dveh.

Ko se temperature dvigajo, vsi iščejo senco na vrtu in osvežitev ob hladni pijači. V zunanjem baru kakšne gostilne seveda lahko dobite oboje, še bolje pa se je sprostiti v zavetju lastnega doma. Kaj pravite na domači vrtni bar? Lahko ga naredite sami (na primer iz palet) ali pa ga enostavno kupite!

Mini bar

Kdor le sem ter tja stopi na vrt ali nima veliko časa za posedanje na prostem, temu zadostuje že mini barska miza. To ni navadna miza, ampak kos pohištva, v katerem lahko shranjujete tudi steklenice, led in kozarce, ter ki je običajno premičen. Pozimi takšno barsko postajo postavite v klet ali garažo, da jo obvarujete pred mrazom in drugimi vremenskimi vplivi.

Tiki bar

Tiki bar je običajno narejen iz bambusa, streha, ki je lahko tudi senčnik, pa je prekrita s slamo. Okrašen in osvetljen je z lampijoni.

Ena od možnosti mini bara je tudi tako imenovan tiki-bar. Klasika iz 50. let prejšnjega stoletja letos doživlja povratek, gre pa za bar v polinezijskem slogu, zato ima eksotični pridih in daje občutek, kot da ste na morju. Havajska srajca, bermuda hlače in veriga iz cvetja okoli vratu so zapovedana oprava za vrtno zabavo. Zraven sodijo koktajli z dežnički!

Notri kuhinja, zunaj bar

Ekonomični boste ubili dve muhi na en mah in zunanji bar ustvarili kar iz notranje kuhinje. Velika okna, ki se odpirajo navzgor so v tem primeru najboljša rešitev, polica pa naj bo podaljšana v barsko mizo. Manjkajo samo še barski stoli in vrtni bar je nared.

Kot del letne kuhinje

Tisti, ki pogosteje preživljate čas na vrtu in k sebi radi vabite prijatelje, imate gotovo na vratu že postavljeno letno kuhinjo. Odvisno od njene zasnove jo lahko dopolnite s postavitvijo bara. Takšna barska enota naj bo pod nadstreškom, saj je čez hladne mesece najbrž ne boste mogli umikati na varno.

Foto: Pinterest