Odkar se vse več hiš gradi brez kleti in garaž, se je povečala potreba po zunanjih shranjevalnih površinah. Vrtne lope so se izkazale za odlično rešitev, saj lahko vanje na suho in varno mesto shranite vse od orodja in športnih rekvizitov do vrtnega pohištva.

Vrtne lope imajo dolgo zgodovino, pojavile so se že v antičnih časih, ko so jih ob bivališčih uporabljali kot zavetišča za živali in skladišča za pridelke. Včasih so bile predvsem lesene, vendar so kot takšne zahtevale veliko vzdrževanja in so zaradi izpostavljenosti neugodnim vremenskim razmeram tudi hitro izgubile svoj sijaj in funkcijo. Danes, ko so naši domovi vse lepši in modernejši, so bolj popularne tudi temu primerne sodobne lope – kovinske, ki ostanejo nespremenjene vrsto let.

»Lope so praktična in elegantna rešitev za shranjevanje. Različne velikosti in individualne variante opreme zagotavljajo maksimalno urejenost,« se strinjajo tudi pri podjetju Hörmann Slovenija, kjer izdelujejo lope Berry. Te so na voljo v 9 standardnih barvah in opcijsko v barvah karte RAL po vaši izbiri, predvsem pa so zelo varne, saj so serijsko opremljene z zanesljivimi ključavnicami za vrata in visokokakovostnimi tečaji. Serijski profilni cilinder v sistemu zaklepanja zagotavlja, da lahko varno shranite dragocenosti, kot so električna kolesa.

Izberite svoj najljubši motiv, obliko strehe, barvo, velikost in dodatke, s katerimi si boste brez težav organizirali prostor za shranjevanje v vaši novi lopi.

In kaj vse lahko v lopi poleg koles še shranjujete? Vsako gospodinjstvo ima veliko predmetov, ki jih je treba imeti na suhem in zaščitenem mestu, vendar zanje ni prostora v hiši. Orodje, vrtna oprema, žar za peko na prostem, pohištvo in še veliko več. »Lope so lahko individualno oblikovane in jih je mogoče preprosto razširiti s pravimi dodatki. To pomeni, da v njih vse najde svoje mesto in je vedno na dosegu roke.«

V vrtnih lopah lahko shranjujete orodje, kolesa, pohištvo. Lope so kovinske, stabilne, imajo dolgo življenjsko dobo in so na voljo v najrazličnejših barvah. 
Lopo Berry lahko uskladitez lopo za drva, v kateri lahko skladiščite večje količine lesa.

Vse vrtne lope Berry so izdelane iz kovine, ki je iz 25 % recikliranega materiala in se jo tudi po koncu življenjske dobe da ponovno uporabiti. V nasprotju z lesenimi so kovinske lope odporne proti vremenskim vplivom in plesnim ter negorljive zaradi vroče pocinkane, dimenzijsko stabilne in prašno lakirane pločevine. Prav tako so nezahtevne za vzdrževanje, ponovno barvanje na primer ni potrebno, in so tudi zelo robustne. Z zaprtimi vrati in sidranjem v temelj lahko na primer prenesejo hitrost vetra do 150 km/h in snežno obremenitev 150 kg/m².

Visoka stopnja stabilnosti lop je dosežena z debelejšo pločevino, kot je običajno na trgu, in z aluminijastim talnim okvirjem, ki je v nasprotju z običajnimi lopami vključen v dobavo brez doplačila. Ker so lope tudi predizdelane, je montaža hitra in preprosta, lopa je lahko postavljena že v enem dnevu.

Dva dizajna in zelena streha

Lope Berry so na voljo v dveh različnih oblikah. Prva je klasična v videzu ozkega navpičnega motiva, druga pa moderna in bolj čistih linij, zaradi česar deluje posebej elegantno. Obe različici sta na voljo z dvokapno ali s poševno streho, ki je lahko tudi ozelenjena, ter v treh velikostih s skupno približno 5 m3, 12 m3 in 15 m3 bruto prostornine.

Možnost ozelenjene strehe ponuja številne prednosti za okolje in zgradbo. Na eni strani izboljša kakovost zraka, tako da filtrira škodljive snovi iz zraka in proizvaja kisik, na drugi strani pa ozelenitev strehe zmanjša učinek toplote v pozidanih mestnih območjih, ker absorbira manj toplote kot običajne strehe. Zelena streha absorbira zvok in tako zmanjša hrup. Vpija in filtrira deževnico, preden se odvaja v kanalizacijo, kar prispeva k izboljšanju kakovosti vode. Hkrati zelena streha služi kot zaščita pred vremenskimi vplivi, na primer pred točo.

Sistem zelene strehe je zasnovan za največjo mokro težo 65 kg/m².

Dodatki

Lope je mogoče razširiti znotraj in zunaj z ustreznimi dodatki. Različne variante polic, držala za orodje, držala za opremo in držalo za kolo poskrbijo za optimalno izrabo prostora. Zunaj pa lahko uporabo dopolnijo dodatki za rastline ali komplet cevi za zbiranje deževnice. Če lopi dodate še klančino za prag, pa lahko vanjo brez dviganja preprosto potisnete tudi kosilnico, motor ali samokolnico.

Za več informacij o vrtnih lopah Berry in drugih skladiščnih sistemih se obrnite na podjetje Hörmann. To vam ob nakupu vrtnih lop ponuja kar 20-letno garancijo.

Fotografije: Hörmann

Sponzorirana vsebina