Tanka sredica, okoli nje debel, napihnjen rob, po vrhu pa omaka z dišečo baziliko, origanom in mocarelo, ki se kar topi v ustih. Ste za zabavo z vrhunskimi doma pečenimi picami? Povabite prijatelje in sledite spodnjim nasvetom, da bo druženje ob priljubljenem prigrizku, ki ga poznajo po vsem svetu, prava uspešnica.

1. Testo pripravite vsaj en dan prej

Bistvo dobre pice je testo, ki ga pripravite že en dan prej. Koliko ga potrebujete? Večina domačih pic je velikih med 25 in 35 cm v premeru, kar naj bi zadostovalo za dve srednje lačni osebi, seveda v primeru, da zraven postrežete še kakšno solato. Če imate na primer osem povabljencev, torej zamesite vsaj štiri kroglice testa.

Foto: Pixabay

2. Vse sestavine za oblaganje narežite in nasekljajte

Pica je najboljša, če jo obložite tik preden jo potisnete v peč. Da pa se ne boste ob prihodu gostov zamujali z rezanjem in sekljanjem, vse to pripravite že prej, razporedite po posodicah, tako bo tudi vsak sam lahko kasneje po svojem okusu obložil testo.

Foto: Unsplash

3. Poskrbite za različne okuse

Kaj od oblog pripraviti? Poskrbite za pestrost in različne okuse, pripravite denimo oblogo za ljubitelje mesa, za vegetarijance in željne ekstravagance. Pečen pršut, sveže rezine hruške in nadrobljena gorgonzola na eni pici, druga je lahko klasična Margerita, tretja z okusom piščanca, četrta morska, odlično se obnese tudi mehiška z mletim mesom in dodatkom pekočega čilija.

Foto: Unsplash

4. Najboljši pica kamen je velik in pravokoten

Za doseganja okusa pice kot iz krušne peči, so zadnja leta zelo popularne šamotne plošče in kamni, ki jih enostavno postavite v električno pečico. Najboljše si je omisliti čim večjo ploščo pravokotne oblike, saj je nanjo z lesenim loparčkom najenostavneje položiti pripravljeno pico. Pazite tudi, da ploščo pred peko dovolj segrejete.

Kamen za peko Miele Gourmet za rezultate kot iz tradicionalne krušne peči. Primeren je za peko pice, tarte flambée, pogače, kruha in žemljic. Ker je narejen iz specialne keramike, so rezultati peke posebno enakomerni, hrustljavi. Na mizi se lahko uporablja tudi kot plošča za ohranjanje toplote (do 25 min).

5. Pečica, v kateri pica vedno uspe

Zanesljivo pa vam bo peka najrazličnejših dobrot, s picami na čelu, daleč najbolj uspela v vgradni pečici Miele PizzaPlus, kateri je zraven že priložen kamen za peko Gourmet. Pečica je energetsko učinkovita in varčna (razred A+), njena vrata se mehko zapirajo in odpirajo do konca ter je tudi zelo varna. Aparat med peko ostane na zunanji strani razmeroma hladen (zaščita pred opeklinami), hkrati ga je mogoče zakleniti pred radovednimi malčki, po potrebi se tudi sam varnostno izklopi. Uporabnike pa bo gotovo najbolj navdušilo enostavno čiščenje vgradne pečice PizzaPlus: ker je površina plemenitega jekla zaščitena s posebnim premazom, se na njem ne bodo poznali prstni dotisi, medtem ko se bo notranjost enostavno očistila kar sama s pirolizo. Si po uspeli zabavi s picami sploh še lahko želite kaj boljšega?

Več → www.miele.si

Sponzorirana vsebina