Tudi če ne marate slediti trendom, se včasih zgodi, da kakšnemu enostavno me morete ubežati. In v letošnjem letu je bilo kar nekaj takšnih, ki so s svojo izvirnostjo enostavno zlezli pod kožo. Kateremu od spodaj naštetih ste podlegli vi?

Žamet

trendi 2018

Žamet je bil glavna tkanina iztekajočega se leta, naj bo pri oblazinjenem pohištvu ali zavesah. In dobra novica je, da ta luksuzni material niti v letu 2019 ne bo iz mode. Še naprej bo prva izbira tapetnikov, šivilj in drugih mojstrov za dom.

Medenina

trendi 2018

Zlato in baker sta hitro šla v pozabo. Letos je bila namreč favoritka med kovinami medenina, ki je prevladovala pri svetilih, pohištvenih okvirjih, majhnih dodatkih … Žal se trend medenine ne bo nadaljeval, pač pa lahko v letu 2019 pričakujete več sivih zaključkov iz niklja in nerjavečega jekla v hladnih tonih.

Industrijski slog

trendi 2018

Za industrijski slog so značilni les, kovina, usnje in beton ter na videz obrabljene površine, ki pohištvu dajo patino. V letu 2018 je z velikimi koraki prišel na prizorišče in se prikradel tudi v naše domove. V naslednjem letu pa bo glavno vlogo prepustil drugi modni muhi. In sicer: pripravite se na mehiški slog!

Beton

trendi 2018

Še ne tako dolgo nazaj si ne bi mogli predstavljati surovega betona v interjerju, saj je bil vedno rezerviran le za zunanje površine. A leto 2018 ga je ustoličilo kot odličen dizajnerski poudarek tudi v interjerju. Betonske delovne površine, pohištvo, stenske obloge, luči … V letu 2018 so bili izdelki iz betona na tretjem mestu prodaje za dom v svetovnem merilu.

Orehovo pohištvo

trendi 2018

Za les leta 2018 je bil proglašen oreh. Gre za trden, gost les nizke elastičnosti. Jedrovina je odporna proti glivam in insektom, ne pa proti vremenskim vplivom. Po končanem sušenju orehov les zelo dobro ohranja obliko ter je znan po svoji temnejši barvi. Primeren je za pisarniško pohištvo, pa tudi za jedilniške sete, ki ste jih z veseljem povabili v svoj dom in bodo z vami lahko še desetletja.

Foto: Pinterest