V Brežicah se je štiričlanska družina odločila za prenovo mansardnega dela hiše. Skupaj z birojem Arhimodul so zasnovali domač interier z razgibanim značajem.

Želja družine je bila, da se dnevno-bivanjski del s kuhinjo volumensko čim bolj odpre in poveže z glavnim virom svetlobe – panoramskim oknom, ki vodi na balkon. Tako nastali osrednji prostor pod vidno strešno konstrukcijo je oblikovan okoli osrednjega kamina. To domačno izhodišče je bilo podlaga za bolj sodobno in pisano notranjo opremo: kontrastno črno-belo kuhinjo, ki se nadaljuje v udoben jedilni kotiček, TV regal v industrijskem slogu in posamezne poudarke v rdeči, modri in zeleni. Višina prostora je še dodatno poudarjena z lestenci nad jedilno mizo, ki visijo iz tramov, z v ogledalo oblečenim podpornim stebrom ter z dvovišinsko galerijo umetniških del, ki krasi vhod v prostor.

Poleg osrednjega prostora pa je bil predmet prenove tudi spalni del: arhitektka je trosobno stanovanje pretvorila v kar petsobno, tako da ima vsak družinski član zdaj perosnaliziran prostor zase, ki mu nudi mir in zasebnost. Spalnice so za razliko od dnevnega prostora opremljene v nežnejših tonih, ki jih dopolnjujejo tekstili v nevtralnih barvah in pa poudarki v lesu. Prostori so maksimalno izkoriščeni tudi v višino, vgradne omare pa prostor zavzamejo le tam, kjer je to nujno potrebno. Sanjskim spalnicam družbo delata še malo resnejši kabinet in bela kopalnica.

Preplet strešnih nosilcev, lesenih tal, sodobnih materialov, barvnih detajlov, dekorativnih tapet ter razgibanih pohištvenih elementov povežejo celotno notranjost v dinamičen a hkrati domač interier.

Interier: Arhimodul

Vizualizacije: arhiv avtorjev