Končno poletje! To pomeni, da boste več zunaj in da si boste vzeli več časa za druženje. Povabite prijatelje v svoj domači raj ter jih, razen z dobro hrano, razvajate še s pogledom na okusno okrašeno mizo. Možnosti, kako pripraviti imenitne pogrinjke, je nešteto: navdih poiščite v mediteranskem slogu, romantičnih rožah, rustikalnih dodatkih ... Izbira je vaša.

Za lepo dekorirano poletno mizo se predvsem držite naslednjih napotkov: ne bodite sramežljivi in tudi na mizi pokažete svojo zabavno plat, kombinirajte vzorce, mešajte barve in bodite kreativni.

Cvetlični dotik

Najlepši del poletja je ta, da lahko odrežete ali naberete cvetlice kar na svojem vrtu ali bližnjem travniku ter jih uporabite pri aranžiranju mize. Natrgajte nekaj cvetov in jih postavite v vazo. Glede na barvo cvetov prilagodite tudi barvo prtičkov, porcelana in drugega okrasja.

Lanterne

Romantično okrašena miza ob večerih ne bo popolna brez lanterne ali svečk. Ne glede na temo, ki ste si jo izbrali za pogrinjke, lanterne se podajo v vsak slog!

Kombiniranje je zapoved

Ne, ni vam potrebno kupiti novih krožnikov, prtičkov ali kozarcev. Uporabite vse, kar imate, kombinirajte različne barve in stile. Prva neverjetno je, kako se tudi nezdružljivi vzorci na mizi nenadoma tako lepo ujamejo.

Osvetlitev

Če že nameravate za svoje poletne večere ob mizi kaj dokupiti, naj bodo to le lampijoni. Niso dragi, sploh če jih naročite preko spletne trgovine, dodajo pa piko na i namizni dekoraciji.

Miza brez dekoracije in celo brez stolov

V vseh večjih prestolnicah lahko opazujete ljudi v parku, kako vržejo na travo nekaj različnih odej, ki se sploh ne ujemajo, nato nanjo položijo prenosno mizo in si naredijo imeniten piknik. Tudi doma lahko ustvarite takšno vzdušje. Uporabite nižjo kavno mizico, namesto stolov pa po tleh razporedite odeje in blazine.

V neonskih barvah 

Neonske lanterne in beli tulipani so operfektna dopolnitev poikčastin prtičev na mizi. Lahko pa izberete tudi porcelan v neonskih barvah. Za takšno mizo bo vsaka družba še posebej energična, saj nonske barve učinkujejo živahno in smo ob njih težko pri miru.

Naravno in rustikalno

Naravni in rustikalni elementi delujejo na mizi veliko bolj umirjeno, a zato nič manj lepo. Takšna miza je elegantna, naupadljiva, lahko pa jo popestrite z vejico sezonkega drevesa. V našem pirimeru je v krožnik položen bezgov cvet.

Morski navdih

Tako okrašena miza vas bo v mislih ponesla na morje. Školjke, morske zvezde in pesek kombinirajte z belimi in modrimi dodatki, ki kar dišijo po počitnicah. Pa še to: postrezite morske specialitete.

Tropsko

Z nekaterimi enostavnimi dodtaki lahko ustavriti na mizi tropski pridih. Rože preskočite in raje uporabite bambusove podlage. Nanje položite bele krožnike ter skodelice breskove barve. Na vsak krožnik položite še palmov list in dekoracija je končana!

Z ananasom ali limono

Namesto, da sadje jeste, ga spremenite v okras. Že samo po sebi je dovolj in ne boste potrebovali veliko drugega. Priporočamo mini ananase ali limone, ki jih razporedite vzdolž mize, najbolje na palmove liste.

Fotografije: Pinterest