Pokončni brezžični sesalnik je nepogrešljiv pripomoček vsakega gospodinjstva, sploh če omogoča hkrati suho sesanje in pomivanje. Z njim lahko elegantno nadomestite tako metlo kot mokro krpo in si neverjetno olajšate življenje.

Najboljša lastnost določenih sodobnih brezžičnih pokončnih sesalnikov je ta, da so zelo vsestranski. Bi radi temeljito odstranili dnevno umazanijo? Sesalnik je perfekten za takšno delo. Prav tako je nepogrešljiv pri pobiranju smeti izpod kavča, pri odstranjevanju prahu, ki se nabira na zavesah in senčilih, ter pri hitremu jutranjemu pospravljanju raztresenih drobtin iz kuhinjske površine. Zmore pa še več kot to, prevzame lahko vse dolžnosti metle in mokre krpe; če mu dodate prave nastavke in ga znate uporabljati pravilno, lahko z njim očistite dom od tal do stropa.

Pravilno sesanje pomeni, da izberete pravi priključek glede na namen sesanja ter da vedno sesate v ravnih potegih, kar zagotavlja najbolj temeljit rezultat.

In zdaj h ključnemu vprašanju: kakšen pokončni brezžični sesalnik izbrati? Ponudba je pestra in logično je, da kolebate med različnimi modeli. Nasvet strokovnjakov bi bil, da bolj kot samo zunanjost preučite zmogljivost aparata. Od ključnih lastnosti priporočamo zmogljivo 22V baterijo, ki omogoča vsaj pol ure neprekinjenega sesanja (torej brez polnjenja), čim bolj gibljivo cev, s katero dosežete težje dostopne kote ter različne nastavke za vsestransko uporabo.

Vse omenjene kriterije denimo izpolnjuje pokončni sesalnik Rowenta X FORCE FLEX AQUA 8.6, RH9690, ki omogoča klasično sesanje, mokro čiščenje tal, doseže strope, je kos umazaniji na delovnih površinah kakor tudi tisti, ki je ujeta v špranje foteljev. Poglejmo nekaj njegovih ključnih lastnosti:

  • Flex: V primerjavi z ostalimi sesalniki fleksibilna cev Rowentinega sesalnika seže 4-krat globlje in dlje, tako lahko pokrijete vsak centimeter vašega doma. Poleg tega je zaradi Power LED Vision sesalne glave z lučko še lažje sesanje v temnejših predelih. Sesalnik je oblikovan tako, da ga lahko uporabljate tudi za sesanje nedostopnih predelov na višini ter delovnih površin.
  • 2-v-1: Z nastavkom Aqua prihranite čas, saj omogoča sesanje in mokro čiščenje z eno potezo.
  • Položaj Stop & go: Sesalna glava in cev stojita samostojno. Popolno, če potrebujete hiter oddih med sesanjem tal!
  • Enostavno praznjenje in vzdrževanje: Velika posoda 0,55L ustreza dolgotrajnemu sesanju. Do rezervoarja imate enostaven dostop in ga lahko izpraznite brez odstranjevanja cevi. Poleg tega so vse cevi, filter EasyWash in posoda za prah pralni z vodo, kar vam pomaga pri popolnem čiščenju sesalnika.
  • Sprožilec za pospešeno delovanje: S patentiranim sprožilcem Boost Rowenta lahko zdaj uživate v moči, ko jo potrebujete. Povlecite sprožilec in sesalnik bo zapredel od pospeška ter še bolj hlastno napadel trdovratno umazanijo.
  • 99 % filtracija: X-Force Flex 8.60 ponuja vrhunsko higieno in ciklonsko filtracijo, z Allergie filtrom zadrži do 99 % delcev. Zajema vse prašne delce, tudi najmanjše, in sprošča čisti zrak.
  • Set praktičnih nastavkov: Sesalnik ponuja veliki izbor nastavkov. Med drugim Aqua glavo za sesanje in mokro čiščenje hkrati, vključene krpe, mini Turbo električno krtačo za globinsko sesanje, nastavek za ozke reže, krtačo za oblazinjeno pohištvo in 2 enostavni ščetki za natančnejše sesanje.
  • Daljši čas delovanja z odstranljivo drsno baterijo: Zagotovljenih 35 minut sesanja, ne da bi sesalnik morali vmes napolniti, lahko še podaljšate. Posebej lahko kupite dodatno baterijo in tako skupaj sesate kar 1 uro in 10 minut. 
  • Izdelek je popravljiv: Pokončni sesalnik Rowenta je vzdržljiv pripomoček in četudi bo v njegovi dolgi življenjski dobi kaj odpovedalo, ga boste lahko popravili. Rezervni deli so cenovno dostopni in na voljo še vsaj 10 let po nakupu.

S pokončnim brezžičnim sesalnikom Rowenta bo gospodinjsko opravilo, ob katerem ste doslej zavijali z očmi in se ga otepali, postalo doživetje. Morda celo sprostitev. Enostavno ga boste vklopili in vse delo, razen upravljanja cevi, bo postoril namesto vas. Brez dvoma je vreden zlata!

Več o sesalniku Rowenta X FORCE FLEX AQUA 8.6, RH9690 → tukaj