Toplejši meseci kar kličejo k preživljanju časa na prostem, k druženju s prijatelji ali družino na terasi ob letni kuhinji ali bazenu. A besedna zveza »na prostem« ni vedno povezana le z užitki, saj nas zunaj marsikdaj preseneti tudi kaj zoprnega: bodisi žgoče sonce, dež, včasih ponagaja veter ali celo toča. Za take primere obstaja vrhunska, unikatna in inteligentna rešitev, ki se ji reče pergola.

Prenese najrazličnejše vremenske pojave

Seveda v mislih nimamo tiste klasične pergole – lesene nadstrešnice, ki skrbi le za senco in s tem se njena uporabnost že konča. Tokrat vam predstavljamo moderno, kovinsko bioklimatsko Hard-Top pergolo, kot jo je poimenoval njen idejni oče Zdene Vrbovšek, podjetnik in inovator iz Laškega. Za to pergolo je značilno, da prenese najrazličnejše vremenske pojave, je najkompaktnejša verzija bioklimatske pergole na tržišču in moderni arhitekturni element najvišje kakovosti. Pod njo lahko sezono druženja na prostem raztegnete čez vse leto.

Prvič predstavljena pred 10 leti

A gremo najprej na začetek. V leto 2012, ko je Zdene Vrbovšek, ustanovitelj podjetja Inoxvrbovšek, ki se že 40 let ukvarja s proizvodnjo izdelkov iz nerjavečega jekla (izdelujejo inoks in aluminij bivalno, industrijsko in urbano opremo ter tehnološko opremo za pripravo pitne vode), od investitorja novogradnje v Izoli dobil vprašanje, ali bi lahko izdelal vodotesno pergolo z lamelami brisolejev. »Rekel sem ”ne” – ampak še isti dan sem dobil idejo, tako da smo zelo hitro razvili in skonstruirali prvo vodoravno vodotesno lamelno pergolo na trgu ter jo prvič predstavili na sejmu Dom 2013,« se spominja Vrbovšek in dodaja, da so takoj sledili pohvale in priznanja strokovnjakov in ustanov, za prepoznavnost produkta na trgu pa so potrebovali več let.

Leta 2013 je Hard-Top pergola prejela srebrno priznanje za inovacijo od GZS, leta 2015 je bila nominirana za naj podjetniško idejo v Sloveniji, leta 2020 pa je podjetje Inoxvrbovšek dobilo certifikat »platinasta odličnost« za vzorno poslovanje, s čimer se lahko pohvali le približno 2 % vseh podjetij v Sloveniji.

Zaščitena s patentom

Hard-Top pergola je danes s patentom zaščiten izdelek. Ne izdelujejo jih serijsko, ampak izkušeni mojstri vsako posebej izdelajo unikatno, za znanega kupca od začetka do konca. Pri odločanju kupec običajno pove svoje želje in potrebe. Nato pa mu svetovalec predstavi še strokovno videnje in poda predloge, da nastanejo najboljše in najlepše možne rešitve za kontrolirano sončenje, senčenje in maksimalno udobje na terasi.

Izurjena montažna ekipa Hard-Top pergolo vgradi praviloma v enem dnevu.

Lastnosti

  • Hard-Top pergola je 100 % izdelana iz nerjavečih materialov (prašno-barvan aluminij in spojni elementi iz inoksa), zato vam bo desetletja služila brez vzdrževanja. Poleg najpogostejših antracitne in srebrne barve se veliko investitorjev odloči tudi za belo, rjavo, bež ali sivo različico.  
  • Ker je 100 % vodotesna, vas spomladi in jeseni plohe ne bodo več presenetile. Pri zaprtih lamelah boste preprosto lahko nadaljevali druženje na prostem.
  • Tudi poletna vročina nad 30 stopinj vas ne bo pregnala v notranjost doma, saj pod Hard-Top pergolo tla, miza, stoli … ne bodo segreti. Hladna senca pod pergolo je podobna tisti pod drevesom – prijetna in naravna.

Edinstvene prednosti

Hard-Top pergola je edinstvena zaradi številnih lastnosti, kot jih nima nobena druga podobna pergola. Njene najpomembnejše prednosti so zagotovo naslednje:

  • Če si zaželite na terasi sonca, sploh v zgodnjih spomladanskih, jesenskih in zimskih mesecih, ga pod Hard-Top pergolo dobite v nekaj sekundah. Edina od vseh bioklimatskih pergol namreč prepušča do 80 % sonca, saj ima daleč najširše in hkrati najvitkejše lamele (306 x 40 mm).
  • Kaj pa, ko se poletno vreme kar naenkrat spremeni in ob nevihti začne padati še toča? Nič hudega! Hard-Top pergola je izdelana iz najdebelejših materialov (3 – 5 mm) in zlahka prenese točo do velikosti 4 cm.
  • Podobno je pozimi, ko pada sneg. Pod Hard-Top pergolo ostanejo površine suhe in čiste, saj konstrukcija prenese do 1 metra snega.
  • Vas skrbi, da bi pergola s svojimi stebri ovirala vaš pogled skozi okno? Pri Hard-Top pergoli se to ne more zgoditi. Razmike med stebri ima lahko velike kar do 9 metrov, kar omogočajo vitke konstrukcije iz profilov s skritimi ojačitvami.
  • Montaža Hard-Top pergole je nenazadnje možna na vse vrste objektov, lahko pa je tudi samostoječa. Primerna je za novogradnje ali poznejše vgradnje na starejše objekte, saj jo lahko na objekt kakovostno pritrdijo s posebnimi nosilci iz inoksa in ne ustvarijo toplotnega mostu.

Če torej iščete rešitev za senčenje in zaščito svoje terase, je Hard-Top pergola pravi odgovor. Več informacij o njej dobite na www.hardtop-pergola.com ali prek kontaktnega obrazca.

Fotografije: Inoxvrbovšek

Sponzorirana vsebina