Otroška soba naj bo tudi telovadnica: Aktivni otroci so srečnejši in bolj zdravi

Kaj počnejo vaši otroci, ko je vreme tako slabo, da se ne morejo gibati in igrati na prostem? Posedajo pred televizorjem ali za računalniškim ekranom? Divjajo po stanovanju, medtem ko vi trepetate, da ne bodo razbili kakšne dragocenosti? Nobena od teh možnosti ni dobra, saj posedanje pred ekranom ne more nadomestiti gibanja, brezglavo divjanje pa je recept za katastrofo. Tu nastopi domača otroška telovadnica! Že z minimalno telovadno opremo, ki ne zasede veliko prostora (plezalna stena, švedski stol ali mini trampolin), lahko iz otrok izvabite odvečno energijo ter poskrbite za njihov gibalni razvoj in splošno zdravje.

Telovadni kotiček v otroški sobi ali igralnici ima same prednosti: med plezanjem, pozibavanjem in vzpenjanjem otroci razvijajo motorične in senzorične spretnosti, premagujejo strahove (pred višino, padci …), se sproščajo, razvijajo domišljijo in kreativnost. Obenem jih odrasli na notranjih telovadnih pripomočkih tudi lažje nadziramo kot zunaj, zato je takšna vadba mnogokrat tudi varnejša.

Od rekvizitov, ki so primerni za notranje športne namene, naj omenimo švedski stol (ripstol), gimnastične kroge in trapeze, gugalnico, mini trampolin, plezalna drevesa in drogove, nihajoče plezalne lestve, tobogane… Izberite takšne, ki v otroški sobi oziroma igralnici ne bodo moteči in se bodo lepo zlili tudi s pohištveno opremo, ideje pa lahko poiščete kar v spodnji galeriji. Če ste ročno spretni bi marsikatero lahko udejanjili kar sami…

Foto: Pinterest, Amazon

Prejšnji članekSodobni otroški ambienti, kot jih še niste videli
Naslednji članekDekorativne akustične obloge: Paneli za zvočno izolacijo doma
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
1 komentar
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
Miha
3 let nazaj

Oprostite, ampak mini trampolin pa res ni za v otroško sobo.