15+ top ročnih ožemalnikov: Stiskanje limon bo odslej vaše najljubše opravilo

Sezona prehladov je tu in z njo stiskanje citrusov. Že imate ožemalnik, ki je v ponos vaši kuhinji? Če ne, vas bo zagotovo navdušil kateri od naših favoritov.

ožemalnik limon

Električni ožemalniki so nepogrešljivi, kadar pripravljate ogromne količine limonade ali sveže iztisnjenega pomarančnega soka, vendar zelo nepraktični, ko potrebujete le žlico ali dve limoninega soka. Takrat pride v poštev le preprost ročni ožemalnik. Gre za precej prezrt kuhinjski pripomoček, ki pa je kljub temu uporabljen vedno znova in znova: naj bo ob pripravi solatnih prelivov, koktajlov, pri peki ali le, kadar premagujete prehlad.

Dobri in slabi

Kot povsod, obstajajo slabi in dobri ožemalniki. Dobri na hitro iztisnejo veliko soka in rokovanje z njimi je preprosto, medtem ko slabi niso učinkoviti, sok ostaja v limoni, edina stvar, v kateri so uspešni, je povzročanje umazanije na kuhinjskem pultu.

Da bo odločitev, kateri ožemalnik izbrati, lažja, vam predstavljamo le najmodrejše in najlepše, ki jih je moč dobiti na tržišču. Kateri je vaš najljubši?

Foto: Pinterest, RSVP, Trudeau, Alessi, Mepal

Prejšnji članekOdsev zgodovine: stanovanje za štiri na 42 m2
Naslednji članekAmbienti – 6. sezona, 7. oddaja
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.