Sezona prehladov je tu in z njo stiskanje citrusov. Že imate ožemalnik, ki je v ponos vaši kuhinji? Če ne, vas bo zagotovo navdušil kateri od naših favoritov.

Električni ožemalniki so nepogrešljivi, kadar pripravljate ogromne količine limonade ali sveže iztisnjenega pomarančnega soka, vendar zelo nepraktični, ko potrebujete le žlico ali dve limoninega soka. Takrat pride v poštev le preprost ročni ožemalnik. Gre za precej prezrt kuhinjski pripomoček, ki pa je kljub temu uporabljen vedno znova in znova: naj bo ob pripravi solatnih prelivov, koktajlov, pri peki ali le, kadar premagujete prehlad.

Dobri in slabi

Kot povsod, obstajajo slabi in dobri ožemalniki. Dobri na hitro iztisnejo veliko soka in rokovanje z njimi je preprosto, medtem ko slabi niso učinkoviti, sok ostaja v limoni, edina stvar, v kateri so uspešni, je povzročanje umazanije na kuhinjskem pultu.

Da bo odločitev, kateri ožemalnik izbrati, lažja, vam predstavljamo le najmodrejše in najlepše, ki jih je moč dobiti na tržišču. Kateri je vaš najljubši?

Foto: Pinterest, RSVP, Trudeau, Alessi, Mepal