Uporaba neonskih znakov v oglaševalske namene je bila priljubljena v 20. stoletju, zdaj pa se vrača v modo - in sicer kot dekorativni element naših interierjev.

Neonski napisi so se rodili pred malo manj kot stotimi leti v okoljih kot sta njujorški Times Square ali londonski Picadilly. Označevali so prihod nove dobe potrošništva, dokler jih niso zamenjali naprednejši svetlobni znaki. Zavrženim neonkam pa lahko zdaj podarimo novo življenje, saj pridobivajo na vrednosti kot drzni vintage oblikovalski poudarki. V dnevni sobi lahko nadomestijo osrednje umetniško delo, pozdravljajo vaše goste v vhodni veži ali pa funkcionirajo kot nočne lučke v otroških sobah.

Sporočilo in svetilo hkrati

Neonski znak lahko nudi dodatno, ambientalno osvetlitev in iz vaših dolgočasnih interierjev naredi večplastno kompozicijo. Hkrati lahko prenaša še hudomušno sporočilo, vas nasmeji, ali pa v vaš prostor vnese pozitivno energijo.

H kateremu slogu se podajo?

Neonski znaki v interier vnesejo pridih avanturističnega življenjskega sloga in umetniškega delovanja; punk-rocka, ambienta zakotnih barov in tetovažnih studiev; pa tudi metropolitanskega glamurja. Pravzaprav lahko najdete neonski znak za vsak okus, slog, osebnost pa tudi žep. Kaj več bi si lahko še želeli?

Kje kupiti?

Za pravi, vintage napis se podajte na bolšji trg. Za personaliziran napis kontakirajte eno izmed specializiranih podjetij; prebrskate pa lahko tudi široko ponudbo na spletu – veliko spletnih trgovin dostavlja tudi k nam.

Kako pa lahko napis izdelamo sami?

Pravi neonski napis bomo sami izdelali težko, lahko pa raznobarvne neonke v grafičnem vzorcu razporedimo po prostoru; neonskemu napisu soroden efekt pa bomo dobili, če svetleči elektroluminiscenčni kabel zvijemo v zanimivo obliko.

Fotografije: Pinterest