Podjetje z dizajnersko notranjo opremo LUXXU je skupaj s portugalskim oblikovalcem Joãom Campinasom opremilo stanovanje, poimenovano Seven Hills. Stanovanje je v središču Lizbone, mestu, ki je znano po bogati kulturi in spoštovanju tradicije. Slogovno se je Campinas odločil za združitev sodobnih in klasičnih elementov, vendar je navdih iskal tudi v naravi, naravnih materialih. Oprema tako obsega paleto vrhunskih pohištvenih kosov LUXXU in drugih blagovnih znamk, kot sta PullCast in Boca do Lobo, ki zrcalijo pristnost portugalskega dizajna.

Vstopni hodnik

Ko vstopimo v stanovanje, nas najprej objamejo kremne barve, lesene stene in marmornata tla, ki delujejo zelo markantno. Na eni stani hodnika opazimo ogledalo Vertigo, ki izstopa zaradi svoje okrogle oblike in zapletenih detajlov iz medenine, pod njim pa brezčasno konzolno mizo. Prostor osvetljujejo cevna svetila ter v strop vgrajeni LED-trakovi, ki poskrbijo za kontemplativno razpršeno svetlobo.

Kuhinja

Kuhinja sledi isti barvni shemi kot vstopni hodnik in poudarja sodobno estetiko oblikovanja. Lesene omare v svetlejših tonih se osupljivo zlijejo z razkošnim marmornim pultom in tremi vrtljivimi barskimi stoli, ki so popoln kotiček za zajtrkovanje. Nad otokom ne moremo spregledati niti treh lestencev Liberty.   

Jedilnica

Kuhinja se zlije v jedilnico, kjer zaradi veliko naravne svetlobe vlada zelo prijetno vzdušje. Tu glavno vlogo igrajo naravni materiali, od lesenih sten in pravokotne marmorne mize do usnjenih jedilniških stolov, ki vzpostavljajo vez med sodobnim dizajnom in tradicionalnostjo. Podobo jedilnice markantno zaokroža ogledalo znamke Boca do Lobo, ki je skupaj s kristalnim svetilom nad jedilno mizo glavni magnet za poglede.  

Dnevna soba

Dnevna soba tega osupljivega stanovanja je razkošno velika. Ima lesene stene in visoke strope, namesto klasičnih lončnic pa za kavčem stoji drevo, ki simbolizira rast in blaginjo. Ob knjižni omari se razkazujeta dve elegantni stenski svetilki, ki ustvarjata harmonično simetrijo, sicer pa v središču prostora kraljujejo žametno oblazinjeni fotelji in kavč. Med njimi stoji še mizica iz temno obarvanega stekla, kamna in kovinskih dodatkov.

Kopalnica

Čeprav je kopalnica bolj skromne velikosti, razkošja v njej ne manjka. V skladu z estetiko stanovanja v njej prevladuje marmor, za svetovljansko vzdušje pa poskrbi pravokotno ogledalo z okvirjem iz medeninastih krogel.

Spalnica

Za konec se sprehodimo še po spalnici. Opremljena je v pomirjujočih bež, belih in sivih odtenkih, njeno središče pa je seveda postelja z usnjenim vzglavjem. K postelji sta iz iste kolekcije dodani nočni omarici in otoman, nikakor pa ne gre spregledati niti skrbno izdelanega stropa – štukature iz mavca so edinstveni dodatek, ki v prostoru ustvari mehkobo.

Arhitektura: João Campinas

Fotografije: LUXXU