Veličasten dom iz svetovne prestolnice mode in oblikovanja Milana s slogovnim navdihom iz sredine prejšnjega stoletja, izbranimi barvami, oblikami, teksturami in materiali izžareva živahno in neustavljivo energijo.

Hiša, ki jo je opremil oblikovalski tandem Draga & Aurel, napolnjuje vzdušje sredine minulega stoletja in poznih sedemdesetih let. Notranjost tega prestižnega doma vabi k sprostitvi, hedonizmu in umiku od prevladujoče kulture.

Domovanje se razteza v dveh nadstropjih in je zelo funkcionalno, privlačno ter zunaj opremljeno še z bazenom.

Stopnišče kot z drugega planeta

Že ko vstopimo v hišo, nas v pritličju pozdravi veličastno stopnišče, za katero se zdi, kot bi bilo z drugega sveta. Krožno oblikovano stopnišče je obdano s steklom, vsaka stopnica je osvetljena. V tem predelu se s stropa spušča ogromna svetilka Marcus iz kluba Mid Century.

Ste ob stopnišču opazili rastline? Z raznolikimi lončnicami v okrasnih posodah, umeščenimi na stojala in med bele prodnike, sta oblikovalca zasnovala moderni notranji vrt, ki vzbuja radovednost in vabi k raziskovanju ambienta.

Osrednji del v peščenih tonih

Dnevna soba v peščenih in sivkastih odtenkih pričara nevtralno vzdušje z uporabnimi in dekorativnimi dodatki, kot so slike, blazine, osrednja mizica Caprice v oranžno-zlatih odtenkih in odlagalni mizici Taboo z globokim rdečim tonom. Poleg privlačnega pogleda na urejeno zunanjost, ki se ponuja skozi panoramsko steno, hiša v notranjosti skrbi za stik z naravo prek s kamnom obložene stene, ki prostoru podarja rustikalnost in intimnost.

Izbrani stoječi svetilki in dolg, prefinjen kamin na bioetanol pričarajo udobje. V tem delu je uresničena tudi želja po domačem kinu s kančkom glamurja. Udobno posedanje ali poležavanje ob gledanju filmov omogoča modularna sedežna garnitura Xenon, za katero se zdi, kot da je bila zasnovana natančno za to dnevno sobo. Zraven je še fotelj iz iste linije.

Povezanost kuhinje in jedilnega prostora

Kuhinja in jedilnica sta brez vmesne pregrade in sta dobro definirani. Jedilna prostora sta pravzaprav dva: tisti v kuhinji je namenjen hitrejšim obrokom in manj osebam, jedilnica pa je namenjena kompleksnejšim obrokom in več ljudem.

V kuhinji kraljujejo temnejši toni, v ospredju je zlasti češnjev les. V prostoru, kjer se vihti kuhalnica, lahko opazimo več svetlobnih točk na poličkah, snopi luči pa so usmerjeni tudi na kuhinjski pult, s čimer so prostoru vdahnili prefinjenost in vzpostavili prijetno okolje.

V jedilnem prostoru je nevsakdanja okrogla jedilna miza Maxime s površino iz rubinastega stekla ter z nogami iz polirane medenine v zlati barvi. Dopolnjujejo jo elegantni stoli Roxy, ki so tako kot miza iz živahne kolekcije, ki je nastala v sodelovanju dvojca Draga & Aurel z blagovnima znamkama Essential Home & DelightFULL.

Ob jedilnici je ogromna, do stropa segajoča stena iz češnjevega lesa, na katero so pritrjena stojala za vinske steklenice. Vinska stena služi kot ločnica med jedilnico in dnevno sobo. Osvetljena je z LED-lučmi, steklenice pa so zložene na jekleno konstrukcijo in varno spravljene za steklenimi vratci.

V galeriji knjižnica s pisarno

Če se povzpnemo nadstropje višje, je tam dodatni bivalni prostor ali točneje – galerija, v kateri stanovalci v sproščenem in mirnem vzdušju prebirajo knjige. Knjižni regal Mulligan je poln natisnjenih zgodb in dogodivščin, ob njem je pisarniški prostor z elegantno mizo, za njo se ponuja pomirjajoči pogled navzven. 

Blišč v spalnici in kopalnici

V nadstropju je tudi osrednja spalnica, ki jo preveva avra blišča in prefinjenosti. V prostoru zaznamo razkošje, ki ga pričarajo prostornost, temnejša barvna paleta in detajli v barvi zlata. Postelja Minelli znamke Essential Home je protagonist tega prostora in tvori popolno kombinacijo s stransko mizico Taboo v rubinasti barvi. Za vzglavjem postelje je rustikalna stena, obložena s kamnom.

Spalnica je povezana s kopalnico, ki jo sestavljata dva umivalnika in ogledali v obliki brušenih diamantov ter kopalna kad znamke Maison Valentina. Tudi v tem prostoru je čutiti glamur, ki prežema milanski dom od glave do peta.

Fotografije: Essential Home