Asketsko toplo: stanovanje v Domžalah

Stanovanje v večstanovanjski stavbi sta lastnika pred vselitvijo na novo opremila in vso opremo prilagodila barvi parketa. Stanovanje je postalo dom z energijo, v katerem se že pišejo nove zgodbe in ohranjajo spomini na dediščino.

0

Osemdeset kvadratnih metrov veliko stanovanje je arhitektka Marjetka Pajk opremila po željah lastnikov. Lastnika imata rada preprost, asketski slog in ravne linije. V moderen ambient sta želela umestiti tudi umetniške slike, ki so del družinske dediščine.

Razgiban in funkcionalen tloris v pritličju večstanovanje hiše ima izhod na teraso in majhen vrt. In čeprav je osrednji del z zunanjostjo povezan z velikim panoramskim oknom, so nekateri prostori brez naravne svetlobe. Težavo z osvetlitvijo je arhitektka rešila s funkcionalno in estetsko razsvetljavo. Vsak prostor je tako opremljen s svojstvenimi, zanimivimi svetili, še poseben poudarek pa raznoliki lestenvi v osrednjem bivalnem prostoru, kjer čudovito razgibajo prostor. 

Stanovanje je opremljeno v naravnih tonih, s funkcionalnimi kosi pohištva, ki hkrati ohranjajo veliko prostega prostora. Vse pa se je začelo z na novo zbrušenim in naoljenim parketom, ki je s svojim tonom in postavitvijo narekoval nadaljne pohištvene in dekorativne izbire ter linije postavitve elementov v prostoru.

Poseben dekorativni poudarek pa je velika zbirka slik z raznolikimi motivi – del družinske dediščine – ki dajo stanovanju poseben pridih.

360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA