Če potrebujete nov kuhinjski aparat, je vse, kar si morate zapomniti, ime Miele 7000. To je namreč generacija najnovejših kuhinjskih vgradnih aparatov (od pečic in kuhalnih plošč, parnih pečic in kavnih avtomatov do pomivalnih strojev), ki se s svojim videzom ujemajo z vsemi slogi notranje opreme. Največja prednost pa je, da so opremljeni s pametnimi funkcijami, denimo kamero v pečici ali funkcijo, ki pazi, da se pečenka ne izsuši. Le kdo bi se branil takšnih revolucionarnih rešitev?

Nova generacija vgradnih kuhinjskih aparatov Miele 7000 je razdeljena na štiri oblikovne linije, in sicer PureLine, VitroLine, ArtLine. PureLine ponuja sodoben vtis z masivnimi ročaji, zadržanimi elementi iz plemenitega jekla in steklenimi sprednjimi stranicami v obsidian črni barvi. VitroLine poudarja svoj nevsiljivo vključujoči slog z ročajem v barvi aparata, ArtLine pa v smislu maksimalnega minimalizma povsem opušča klasične ročaje vrat. Liniji VitroLine in ArtLine z reduciranimi steklenimi sprednjimi stranicami sta na voljo v grafitno sivi, briljantno beli ali obsidian črni barvi.

Kdor želi svojo kuhinjo opremiti z aparati brez ročajev, naj se odloči za oblikovno linijo ArtLine.

Gladki postopki dopuščajo več kreativnosti

Ko enkrat določite slog, lahko aparate znotraj oblikovne linije skorajda poljubno kombinirate in tudi usklajeno uporabljate. To pomeni, da ko se enkrat seznanite z delovanjem pečice, boste na enak način in z enako samoumevnostjo lahko upravljali tudi kombinirano parno pečico ali kavni avtomat. Poleg tega Miele podpira intuitivno uporabo s funkcijo MotionReact. Ta predvidi vaš naslednji korak, na primer, da se ob vašem približevanju avtomatsko aktivira osvetlitev notranjosti pečice ali ugasne zvočni signal ob koncu programa.

Kot bi pečica slutila, kaj prihaja: ob približevanju aparat vklopi osvetlitev notranjosti pečice ali ugasne zvočni signal ob koncu postopka priprave. Na katero situacijo se bo aparat odzval, uporabnik določi sam. Ta funkcija, imenovana MotionReact, je na voljo tudi pri drugih vgradnih aparatih Miele. Na fotografiji je vgradna pečica iz linije VitroLine.

TasteControl preprečuje čezmerno toplotno pripravo

Mielejeve pečice generacije 7000 se nadalje lahko pohvalijo s svetovno novostjo – TasteControl. Ta funkcija preprečuje čezmerno toplotno pripravo jedi, tako da se notranjost pečice ob koncu programa hitro ohladi, vrata pečice pa samodejno odprejo. Postopki priprave jedi se tako končajo ob želeni stopnji, nenadzorovana nadaljnja toplotna obdelava zaradi preostale toplote, kar pogosto vodi v izsušitev jedi, pa je zanesljivo preprečena.

Kamera v pečici prinaša sliko na pametni telefon

Za piko na i pa naj izpostavimo še kamero v pečici. Vgrajena kamera, zaščitena pred vročino, prenaša slike v kakovosti HD na tablico ali pametni telefon, od koder lahko uravnavate tudi temperaturo in čas priprave. V praksi torej lahko ležite na kavču in preko telefona spremljate dogajanje v pečici. Vstanete seveda šele takrat, ko slike kaže, da je jed gotova.

Vgradna pečica iz linije VitroLine: ročaj aparata je v barvi sprednje stranice.

Največja posodobitev v zgodovini

Uvedba generacije 7000 zajema vse podpultne/vgradne pečice in kuhalne plošče Miele. Poleg tega so tu vsi pomivalni stroji, parne pečice, mikrovalovne pečice, kombinirani aparati, kavni avtomati, grelni predali in predal za vakuumiranje.

»S skoraj 3000 različicami modelov iz 15 produktnih skupin in desetimi udeleženimi tovarnami Miele je to največja uvedba izdelkov v zgodovini podjetja,« pravi Gernot Trettenbrein, vodja področja gospodinjskih aparatov v skupini Miele. »Generacija 7000 prepriča z navdušujočimi inovacijami, ki naredijo kuhanje lažje, udobnejše in varnejše – in so na voljo samo pri znamki Miele.«

Več: Miele