Sprehodite se skozi sodobno zasnovano hišo Lumar Varius, ki s številnimi zunanjimi kotički zabriše mejo med notranjim in zunanjim prostorom.

Osrednji element hiše Varius je sodobno in funkcionalno zasnovan odprt tloris, ki se z veliko pokrito teraso odpira proti jugu. S soncem obliti prostori – od bivalnih prostorov do otroških sob – omogočajo toplo, prijetno in z naravo povezano bivanje znotraj energetsko učinkovite hiše. Po prostorih se lahko sprehodite virtualno, spodaj pa preberite, kaj je nas v hiši najbolj navdušilo.

Povezano bivanje v sončnem pritličju

V pritličju poleg pomožnih prostorov (shrambe, tehnike, sanitarij in garderobe) najdemo velik in povezan bivalni prostor. Velike zasteklitve ga povezujejo z naravo, obilica shranjevalnih površin, ki se kar zlijejo s steno, pa ustvarja občutek reda. Prostor je kot nalašč za velika druženja s prijatelji, skupno pripravljanje družinskih obrokov ali pa uživanje na kavču s celotno družino.

Dodatni družabni kotiček za otroke

Po elegantnih odprtih stopnicah, ki se na podestu končajo s panoramskim oknom, se povzpnemo v nadstropje. Ta izjemno racionalno zasnovana etaža ponuja na majhni površini kar največ za celotno družino. Otroški del je razdeljen na dve spalnici in skupni prostor, ki ga lahko otroci izkoristijo za igro, delanje domačih nalog ali druženje s prijatelji. Lastna kopalnica mlajšim družinskim članom omogoča neodvisnost in zasebnost.

Udobna spalnična suita s teraso

Spalnica je zasnovana kot komfortna suita z veliko garderobo in lastno kopalnico. Celoten starševski del je namenjen počitku in sprostitvi, pa tudi povezavi z naravo, saj ima spalnica izhod na diskretno strešno teraso, iz katere lahko uživate v najlepšem razgledu.

Integrirane terase so pika na i

Najlepši del hiše pa je gotovo njena zunanjost. Možnost izvedbe integriranih teras namreč poveča prostor za druženje in sprostitev ter hišo harmonično poveže z njeno okolico. Tako se zabriše meja med notranjostjo in zunanjostjo, saj lahko na pokriti terasi praktično čez vse leto uživate na svežem zraku in razgledu na okolico.

Različne velikosti za različne potrebe

Hiša Varius je v preteklem letu graditelje navdušila s svojo zasnovo, saj odraža duh časa in izpolnjuje pričakovanja po visokem udobju bivanja. Pri Lumarju jo ponujajo v treh različnih velikostih (152, 187, 206 kvadratnih metrov bivalne površine) ter dveh tipologijah (z ravno ali dvokapno streho), tako da lahko izberete pravo velikost in obliko zase.

Ne glede na to, ali iščete hišo za umirjeno bivanje v naravi ali pa za pogosto druženje z razširjeno družino in prijatelji, vam hiše Varius ponujajo prilagodljivo rešitev za vaše potrebe. S kombinacijo funkcionalnosti, udobja in estetike predstavljajo popolno izbiro za vaš novi dom, kjer se udobje in svoboda srečata v popolni harmoniji.

Več: Lumar