Zaradi elegantnega videza in prostornosti, ki jo ponujajo, postajajo breznivojske prhe vse bolj priljubljene. Da bi ostale praktične in priročne, pa je dobro pri načrtovanju upoštevati določene smernice.

Kot nakazuje poimenovanje, vam pri vstopanju v pršne prostore v nivoju tal ni treba prestopiti praga ali odpreti vrat. To pomeni, da lahko še na pol v spanju brezskrbno vstopite, ne da bi vas skrbelo, ali se boste ob kaj spotaknili, in si nato privoščite razvajanje z nežnim curkom vode, ki vas bo počasi prebudila. Najboljše je, če je lahko dostopna točka do območja prhe široka vsaj 60 cm, območje prhe pa naj bi merilo vsaj 90 x 90 cm: večje je, boljše je.

Ne pozabite na zaščitno steno

Neverjetno je, kako daleč z območja prhe lahko voda poškropi, zato je izjemno pomembno, da ne pozabite na namestitev zaščitne stene. Brez nje se bo namreč prijetno prhanje končalo s precej nezanimivim postopkom čakanja na to, da se tla v kopalnici posušijo. Če torej nameščate breznivojsko prho brez vrat, vam priporočamo, da izberete tako veliko zaščitno ploščo, kot vam prostor dopušča. Širša kot bo prozorna pregrada, večje območje bo zaščitila pred škropljenjem vode.

Pršna kad Geberit Sestra je na voljo v beli, kamnito sivi in v barvi grafita ter se lahko vgradi tudi v nivoju tal.

Varna izbira

Lastnosti tal in izbira mesta odtoka sta glavni točki, ki ju morate upoštevati pri načrtovanju breznivojskega pršnega prostora. Če vam je kdaj spodrsnilo pod prho, dobro veste, kako pomembno je, da površina tal zagotavlja varen oprijem tudi takrat, ko ste namiljeni in mokri. Nihče ne stoji rad na pršnem odtoku, zato vam priporočamo, da ga namestite kar najbližje steni ali neposredno za njo.

Geberit CleanLine kanalete združujejo izjemen videz s funkcionalnostjo in higieno. Ker je kanaleta diskretno nameščena na robu pršnega prostora, lahko uživate v neprekinjeni površini breznivojske prhe.

Še posebej v družinskih kopalnicah se lahko šamponi in drugi izdelki za prhanje nakopičijo in zasedejo ves pršni prostor. Stenska niša za shranjevanje različnih stekleničk in tub je praktična rešitev za to težavo, saj vse ohrani na svojem mestu, tudi med čiščenjem kopalnice.

Več >>> www.geberit.si

Sponzorirana vsebina