Naredite sami: Iz starinskega globusa imeniten lestenec

Morda se zaradi izgovorov, da niste ravno ročno spretni, izogibate projektov »naredi sam« in »recikliraj«. A naslednji izziv je tako enostaven, da ga zagotovo zmorete. Iz starega, zaprašenega globusa, ki leži na podstrešju ali stoji pozabljen v kleti, naredite imeniten lestenec.

Z lestencem v obliki globusa lahko popestrite pisarno, spalnico ali dnevno sobo. Izdelava pa je tako preprosta, da bi jo zmogli tudi otroci. Zajema samo naslednje korake:

  1. Odstranite globus s stojala.
  2. Kroglo postavite v večjo posodo, da se ne bo kar naprej premikala in vam oteževala dela.
  3. Izrežite manjši del globusa na vrhu, nato pa še spodaj (za orientacijo si lahko vzamete antarktični krog).
  4. Z brusilnim papirjem obrusite odrezane robove.
  5. Z vrtalnikom zvrtajte luknjice v vaša najljubša mesta, tako da bo lahko svetloba prodrla skozi in ustvarila romantične sence v prostoru.
  6. Skozi odprtino na vrhu napeljite električni priključek.
  7. Dodajte še LED sijalko (ta se ne segreje, kadar je prižgana in tako ne bo nevarnosti, da bi se plastika začela topiti).
  8. Lestenec obesite na strop.

Foto: Pinterest

Prejšnji članekTrdna in varna: Dih jemajoča steklena tla
Naslednji članekZunanji zidani žari in kamini: Z ognja na mizo
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje